Stor dansk instruktør vender tilbage med ny film med Jesper Christensen

Lille sommerfugl
Billede
(© Rolf Konow / Nordisk Film)

Den store danske instruktør Søren Kragh-Jacobsen har netop startet optagelserne på sin første film i syv år.

Titlen bliver Lille sommerfugl og er det komedie drama skrevet af Kragh-Jacobsen selv med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne.

Filmen tager sit udgangspunkt i stædige landmand og svineavler Ernst og hustruen Louises guldbryllup. Men i løbet af den festlige og berusende aften kommer flere familiehemmeligheder op til overfladen, og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor på den ultimative prøve.

Kragh-Jacobsen har stået bag flere nationale filmkleodier som bl.a. 'Gummi-Tarzan' (1981), Vil du se min smukke navle?, 'Guldregn', 'Drengene fra Sankt Petri' og dogmefilmen Mifunes sidste sang. Filmskaberen har ydermere skrevet flere nye sange til filmen, det er således Kragh-Jacobsen, der står bag hitsangen 'Mona, Mona, Mona' fra 1975.

Jesper Christensen som tidligere i år imponerede i Før frosten og som snart er aktuel i 2. verdenskrigsfilmen De forbandede år, arbejdede første gang sammen med instruktøren for over 40 år siden, i 1978 på den førnævnte 'Vil du se min smukke navle?'.

Rollelisten tæller også Mia Lyhne, Peder Thomas Petersen og Sarah Grünewald, der her får sin første store filmrolle.

Lille sommerfugl får premiere den 5. november 2020.