Pippi Langstrømpe filmatiseres af manden bag Harry Potter

Astrid Lindgren på engelsk
Billede
(© The Astrid Lindgren Compagny/Warner Bros.)

En pressemeddelelse fra Studiocanal er netop tikket ind med nyheden om, at Astrid Lindgrens elskede Pippi Langstrømpe skal filmatiseres med imponerende stærke kræfter bag. 

David Heyman, der har produceret alle filmatiseringerne af Harry Potter-bøgerne samt Fantastiske skabninger-filmene og de to fantastiske Paddington-film, skal fungere som producer i samarbejde med Studiocanal og the Astrid Lindgren Company, som styres af forfatterens barnebarn. 

Pippi Langstrømpe er kanon for de fleste danske børn, men skulle man ikke kende den rødhårede, bumstærke og utroligt selvstændige pige, er hun hovedkarakteren i tre bøger fra 1945-48, der endte med at blive oversat til 77 forskellige sprog og har solgt over 65 mio. eksemplarer verden over.

I 2020 fylder Pippi, Hr. Nilsson og den prikkede hest 75 år. 

Filmen har pt. hverken en premieredato, en titel, en instruktør eller skuespillere tilknyttet, men med Heyman og de øvrige kræfter på projektet, burde Lindgrens elskede karakter være i trygge hænder.

Heyman udtaler i pressemedelelsen følgende om Pippi:
”Jeg er begejstret for at arbejde (…) på denne filmatisering af den geniale og tidløse Pippi Langstrømpe. Pippi har overlevet og inspireret alle gennem sin livsgnist, karakterstyrke og hendes uovervindelige joie de vivre. Astrid Lindgrens bog er blevet oversat verden over gennem mange år - et bevis på hendes vision, som vi er fast besluttet på at hædre med en ny film.”