Cookie- og Privatlivspolitik
Michael Noer i Tokyo: "Film minder os om, at vi bor på den samme planet"

Michael Noer i Tokyo: "Film minder os om, at vi bor på den samme planet"

Danskeren indtager juryen på Tokyo International Film Festival

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Michael Noer. En af dansk films førende instruktører med titler som Nordvest, R, Nøgle Hus Spejl, Papillon og Før frosten på cv’et er lige nu i Japan, hvor han er del af konkurrence-juryen på Tokyo International Film Festival.

Kino.dk er også i Tokyo og deltog i juryens pressekonference for at høre, hvad Noer ønsker at bidrage med, samt hvad han forventer af den unikke og prestigefyldte opgave.

I selskab med resten af juryen bestående af Hollywood-produceren Bill Gerber (A Star is Born, Gran Torino), den franske skuespiller og producer Julie Gayet, den kinesiske superstjerne Zhang Ziyi og den japanske instruktør Ryuichi Hiroki indtog Noer podiet, hvor han bidrog med op til flere humane og humoristiske indspark i en ellers lidt for høflig forsamling, der i den grad påvirkes af den japanske formelle ånd, hvor på ingen måde laver en ”Lars von Trier-jeg-forstår-Hitler"-agtig-scene.

Første spørgsmål til juryen handlede om deres deltagelse som jurymedlemmer. Noer svarede:

”Jeg er beæret over at være del af denne jury, og utrolig glad for at være tilbage i Tokyo. Sidste år var det en fantastisk oplevelse for mig at opleve den flotte modtagelse af ’Før frosten’ og at se den vinde to priser her. Så jeg kan ikke vente med at se en masse nye film her… Og jeg har øvet mig på min Strangers in the Night-Frank Sinatra-optræden, så jeg er i stand til at give en god præstation til karaoke-festen senere på ugen.”

Derefter skulle de alle svare på deres indtryk af festivalen, hvortil Noer havde følgende at sige:

”Jeg oplevede filmens magi sidste år, da jeg kom her med ’Før frosten’, og oplevede hvordan man kan komme til en helt anden kultur end ens egen og vise en historisk film fra Danmark, som er dybt forankret i den danske jord, og så se den transcendere til publikum her. Så nu hvor vi bor i en verden med flere mure end broer, så føles det ekstremt vigtigt at knytte mennesker gennem film… det magiske sprog og den bedste måde hvorpå vi kan minde folk om, at vi bor på den samme planet.”

Da Noer til sidst blev spurgt om sine forventninger til konkurrencefilmene, handlede hans svar om følelser, overraskelser og respekt:

”Vi ved alle, hvor lang tid, det tager en instruktør, manusforfatter eller producent at lave en film, og hvor svært det er at lykkes med at røre publikum. Så jeg håber på at blive rørt på en overraskende måde, eller blive overrasket over at blive rørt. Så man, når man ser disse film, får en spontan reaktion, hvor man ved, at man har set noget, der minder en om livet, ens eget liv eller et liv, der er blevet levet. Det lyder simpelt, men vi ved hvor svært det er, så jeg ser frem til – med respekt og kærlighed – at se film med åbne ører og åbne øjne."

Vi dækker løbende festivalen her på kino.dk - også på vores Instagram.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden