Cookie- og Privatlivspolitik
De 6 film med Will Smith... alle bør se!

De 6 film med Will Smith... alle bør se!

Er I enige?

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

I forbindelse med den biografaktuelle science fiction-film Gemini Man, der har Will Smith i en dobbeltrolle, har vi kigget på filmstjernens mange film for at udpege de seks vigtigste bedste blandt hans store CV.

Køb dine billetter til ’Gemini Man’ herunder:'Gemini Man' handler om lejemorderen Henry Brogen, der er den farligste mand i verden med egenskaber som at kunne skyde en mand i et kørende tog fra to kilometers afstand.

Da Brogens egen regering går imod ham og ønsker ham død, viser det sig at være en tæt på umulig opgave at få ham myrdet.

Regeringen sender derfor den eneste mand, der kan måle sig med Brogen - en yngre udgave af ham selv.

Begge karakterer spilles af Will Smith.1. Men in Black (1997)
I rollerne som de sortklædte agenter, Jay og Kay, forsøger Will Smith og Tommy Lee Jones at redde Jorden fra fæle rumvæsner i denne yderst veloplagte og morsomme science fiction-komedie. Bakket godt op af alverdens fantasifulde aliens og opfindsomme gadgets byder filmen på flere mindeværdige scener - bl.a. med netop Will Smith, der "make this look good!".

Hvem husker f.eks. ikke scenen, hvor Will Smiths kommende agent Jay skal til samtale hos Men in Black og flabet vælger at rykke bordet tættere på sig for bedre at kunne udfylde sine papirer. Eller rumvæsnet Edgar the Bug i skikkelse af mindeværdige Vincent D'Onofrio iklædt menneskeskind vakler komisk afsted.2. Bad Boys (1995)
Det er muligt, at Michael Bay er blevet et populært hadeoffer med sine bombastiske Transformers-film, men med denne buddy-cop-action-komedie rammer han altså bullseye. Det takket være en række medrivende action-scener og ikke mindst kemien mellem Smith og Martin Lawrence.

De to udgør et yderst umage makkerpar, der veloplagt mundhugges, mens de forsøger at opklare sagen om en omgang forsvundet heroin fra deres distrikt. Således foldes det tempofyldte opklaringsarbejde engagerende ud, hvor Will Smith i den grad viser, at han har både charme, komisk timing og kan være en actionstjerne.3. Independence Day (1996)
Hvad er det lige med Will Smith og slemme rumvæsner? For i Roland Emmerichs storladne invasions-film må han – som i ’Men in Black’ – atter forsøge at redde Jorden fra en invasionen. Filmen byder da bl.a. også på en af nyere tids mest ikoniske action-scener, nemlig hvor Det Hvide Hus sprænges i stumper og stykker.

Udover at have en badass Will Smith på rollelisten, finder man bl.a. Bill Pullman som USA’s præsident, der holder en af filmhistoriens vel nok mest mindeværdige præsident-taler. Jeff Goldblum er desuden også med og tilfører filmen sin vanlige quirky karisma.4. Ali (2001)
Will Smith har siden sin rolle som The Fresh Prince vist sit komiske talent. Han kan dog andet og mere end at være veloplagt morsom. Det beviste han med Michael Manns biografiske film ’Ali’. Her indtager Will Smith nemlig rollen som den ikoniske bokser Muhammad Ali med både nærvær, tyngde og intensitet.

Will Smith blev da også nomineret til en Oscar for sin mindeværdige præstation - hvis historie spænder over 1964 til 1974 - i en ligeså mindeværdig film. Det er ligeledes prominente navne, der gør Will Smith selskab, nemlig Jamie Foxx og ikke mindst selveste Jon Voight.5. Enemy of the State (1998)
I Tony Scotts medrivende action-thriller spiller Will Smith en helt almindelig mand, advokaten Robert Clayton Dean, der uvildigt vikles ind i et spind af hemmeligheder og konspirationer, politik og løgne. Han bliver nemlig målet for en korrupt politikers luner.

Robert stikker derfor nu af med den ældre og konspirationsglade Edward Lyle - der spilles af en altid karismatisk Gene Hackman – for at blive reddet ud af suppedasen, mens overvågning og skumle typer er lige i hælene på dem. Intens, engagerende og elementært spændende.6. The Pursuit of Happyness (2006)
To gange har Smith samarbejdet med instruktøren Gabriele Muccino - første gang på dette rørende drama, anden gang på den ligeledes rørende, men også lidt for sentimentale tåreperser 'Seven Pounds'.

'The Pursuit of Happyness' er klart den bedste af de to titler, især fordi Smith med karakteren som desperat og hjemløs alene far viste helt nye sider af sit talent. Handlingen bygger på den sande historie om den fattige, arbejdsløse, dog smågeniale Chris Gardner, der sammen med sin søn (spillet af hans rigtige søn Jaden Smith) kæmper for at opnå et værdigt liv. 

 

Gemini Man har biografpremiere den 10. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

"Alle bør se" er en vild overdrivelse, men her er de bedste.

Independence day
Enemy of the state
I am legend
I robot
Bad boys

Mickey

1. I Robot
2. Bad Boys 2
3. I Am Legend

Wayne

Ud med Seven pounds, så er vi omtrent enige. Savner også I am Legend

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter