Cookie- og Privatlivspolitik
5 af de uhyggeligste gyserfilm nogensinde

5 af de uhyggeligste gyserfilm nogensinde

Vi gyser løs i hele oktober måned

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Oktober er den helligste af alle årets måneder blandt horrorfans. I den forbindelse kommer vi med vores bud på en række gyserfilm, I kan uhygge jer med i denne mørke måned.

Vi har allerede været omkring fem af de blodigste gyserfilm, fem af de sjoveste og fem af de ulækreste. Denne gang er turen kommet til fem af de uhyggeligste.

Så hvis I har lyst til at få ødelagt nattesøvnen, er her fem bud på, hvilke film, I skal kaste jer over her i oktober måned.[Rec] (2007)
Denne spanske found footage-gyser har filmen igennem en både urovækkende og gysende god stemning. For da en tv-reporter og hendes kameramand følger efter en gruppe brandmænd ind i en stor bygning, bliver de nemlig snart lukket inde og det med virusbefængte galninge på bersærkergang.

Ikke nok med, at det lykkedes instruktørerne Jaume Balagueró og Paco Plaza at holde et intenst greb i publikum undervejs i de både blodige og skræmmende løjer, men de leverer også en af de mest uhyggelige slutninger på en gyserfilm nogensinde. Bøh!'A Tale of Two Sisters' (2003)
Hvis du vil have det til at løbe koldt ned ad ryggen, så er denne sydkoreanske gyser et sikkert valg. For det er ikke kun en spændende, men også både grum og ikke mindst meget uhyggelig fortælling, der bl.a. byder på en familietragedie og dystre hemmeligheder samt ikke mindst skræmmende spøgelser.

Kim Jee-woon gyser er mere drevet af sin uhyggelige stemning end billige jump scares. På den måde får fortællingen lov til at snige sig helt ind under huden på dig, hvor den kommer til at ligge og ulme, så du altså får ødelagt din nattesøvn. Gå dog roligt udenom den tamme amerikanske genindspilning.Paranormal Activity (2007)
Found footage-gyseren deler måske nok vandene, hvad forskræmte publikummer angår. Men hvis du først bliver grebet af fortællingen om et par, hvis hus hjemsøges af olme gespenster, så undslipper du ikke uhyggen, der vil følge dig helt ind i dine mareridt.

Den populære gyser har siden affødt en håndfuld øvrige film i franchisen, der med skiftende held er lykkedes med at skræmme publikum fra vid og sans. Det er dog fortsat den første film i rækken, der bedst formår at fastholde uhyggen filmen igennem, så vejret må holdes op til flere gange undervejs.Inside (2007)
Denne franske horrorfilm er ikke kun yderst blodig, men så absolut også yderst uhyggelig. Man følger nemlig her en gravid kvinde en mørk og stormfuld aften, hvor det uventet banker på døren hos den vordende mor, der er helt alene hjemme.

Udenfor står nemlig en mørkklædt kvinde, der ikke har gode hensigter. Snart er den gravide kvinde således jaget vildt af den dræberklare kvinde i sort, der vil have fat i hendes ufødte barn. Ja, det er både en intens, nervepirrende og altså også yderst skræmmende gyserfilm.The Conjuring (2013)
En af nyere tids mest succesfulde og ikke mindst også mest uhyggelige gysere er James Wans dæmon-besatte ’The Conjuring’. Det er en gyser, der læner sig op af 70’ernes gru med sin snigende onde stemning kombineret med veldoserede og særdeles vellykkede jump scares.

Man følger nemlig her en lille familie, der bliver hjemsøgt af noget ondt i deres hus langt ude på landet. De to paranormale efterforskere Ed og Lorraine Warren kommer familien til hjælp, men der er lang vej igen ud af det uhyggelige mørke, der sætter sig fast med et jerngreb i publikums forskræmte kroppe.

Lyt også til nogle af vores gyser-podcasts ved at klikke på billederne herunder:

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

christina

Jeg har kun en ting at SIGE, og det er GENIALT!

10 timer siden
Markuser/565992
Markuser/565992

Jeg mener, at den første visning af "Se7en" var som Premiere Surprise i Scala-biograferne. Det var den allerførste af slagsen. Sal 1 var proppet.

18 timer siden
Cecilie

Og det bliver et stort fedt NEJ!!!! herfra. Tom Cruise når ikke RDJ til sokkeholderne.

21 timer siden
Katrine Graves

Der mangler hans præstation i filmen: EN KORT,EN LANG

1 dag siden
Stine Teglgaard

Som Ki også skriver, så er det vist ret sikkert, at det er hovedet.

1 dag siden

Aktive debatter