Cookie- og Privatlivspolitik
5 af de sjoveste gyserfilm nogensinde

5 af de sjoveste gyserfilm nogensinde

Vi gyser løs i hele oktober måned

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Det er oktober og altså den mest hellige af alle årets måneder blandt horrorfans. Vi kommer i den forbindelse med vores bud på en række gyserfilm, I kan uhygge jer med i denne mørke måned.

Vi har allerede været omkring fem af de blodigste gyserfilm. Denne gang er turen kommet til fem af de sjoveste.

Så hvis I har lyst til både at gyse og grine, er her fem bud på, hvilke film, I skal kaste jer over her i oktober måned.


 
Shaun of the Dead (2004)
Det her er måske den mest vellykkede kombination af klamme zombier og veloplagt humor tilsat sin del af romantik. For med denne britiske zomedy følger man tøffelhelten Shaun, hvis noget begivenhedsløse liv bliver forstyrret af en zombie-apokalypse.

Så udover at forsøge på at redde sit forhold må han sammen med sine venner også lige forsøge at overleve de sultne zombier. Instruktør Edgar Wright rammer således med vanlig flair for komisk timing, veloplagt klipning og et medrivende soundtrack i den grad plet.



'The Texas Chainsaw Massacre 2' (1986)
De fleste kender nok Tobe Hoopers grumme horror-milepæl ’The Texas Chain Saw Massacre’ fra 1974. Overraskende nok vendte instruktøren tilbage til Leatherface og co. i 1986. Denne gang med en sorthumoristisk vinkel på den slagte-glade familie fra Helvede.

Det er der kommet en grotesk morsom film ud af, hvor bl.a. en badass Dennis Hopper med en brummende motorsav i hver hånd står for en af filmens mest underholdende scener, det sammen med den motorsavssvingende Leatherface og ikke mindst Bill Moseley i rollen som den ækle Chop-Top.



What We Do in the Shadows (2014)
Vampyrer er måske oftest portrætteret med alvor. Men i denne newzealandske vampyr-komedie er det primært med grin, at man følger en håndfuld vampyrer, der sådan set bare forsøger at leve deres helt almindelig liv – altså så almindeligt det nu kan blive, når man lever af menneskeblod.

Jemaine Clement og Taika Waititi står både bag filmen og spiller også to af filmens vampyrer, der med henholdsvis kejtet charme og selvfed mine folder sig morsomt ud. Waititi er også manden bag den morsomt vellykkede ’Thor: Ragnarok’ og næste år er han aktuel med Hitler-komedien ’Jojo Rabbit’.

'Army of Darkness' (1992)
Hvor den første film i Evil Dead-serien fra 1981 var en dæmonbesat horrorfilm, indfandt humoren sig i noget højere grad i splat-stick-opfølgeren ‘Evil Dead II’ fra 1987. Helt gakket blev det dog for alvor i den tredje film i rækken – nemlig med ’Army of Darkness’ fra 1992. 

En veloplagt og one-liner-vittig Bruce Campbell vendte således for tredje gang tilbage i rollen som den motorsavssvingende og dæmondræbende Ash. Ja, instruktør Sam Raimi leverer her en mere end morsom horror-komedie, der da også byder på sin del af sprøjtende blod og groteske drab.



Dead Snow (2009)
Det kan kun være underholdende, når man krydser nazi-zombier med norsk komik. Det er netop tilfældet med denne zombie-komedie, hvor humoren dog vinder over uhyggen. Det blandt andet i de groteske, over the top og sorthumoristiske drab på de levende døde.

For da en gruppe venner tager på skiferie i den norske sne, bliver fest og ballade hurtigt erstattet af zombier og nazi-splat. Efterfølgeren ‘Dead Snow 2: Red vs. Dead’ fra 2014 skal bestemt også lige nævnes i sammenhæng med denne vellykkede zomedy fra vores naboland.

Lyt også til nogle af vores gyser-podcasts ved at klikke på billederne herunder:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Dead Snow 2, den er bedre lavet på så mange måder, især humordelen, den kommer også med noget nyt og virker som et frisk pust til genren.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Goldie Hawn evt?......

1 dag siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

1 dag siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

1 dag siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

2 dage siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

5 dage siden

Aktive debatter