Bruce Springesteen fylder 70 år: Ny film om bossens musik på vej

Se traileren til 'Blinded by the Light'
Springsteen on Broadway / Blinded by the Light
(© Springsteen on Broadway © Netflix / Blinded by the Light © SF Studios)

I dag fylder den legendariske rockmusiker Bruce Springsteen 70 år. Snart får en britisk film med hans musik i fokus premiere, når Blinded by the Light rammer biograferne om en måned.

Se traileren nederst.

Manden, der er kendt som The Boss blandt fans verden over, står bag hits som 'Born in the USA' og 'Dancing in the Dark' og er blandt de mest indflydelsesrige musikere i verden. Hans force har bl.a. været, at han er blevet et talerør for grupper i det amerikanske samfund, der normalt ikke kommer til orde.

Teksterne i hans sange danner grundlaget for filmen 'Blinded by the Light' om en engelsk teenager med indisk baggrund, der i 1980ernes Storbritannien har ringe udsigter til et job som andet end taxachauffør eller kioskejer.

Musikken bliver hans redning, for Springsteens lyrik taler i lige så høj grad til fattige briter som amerikanere. Den unge mand går nu imod sin baggrund og families ønsker og udlever sin kærlighed til skriveriet – med en drøm om at blive forfatter.

Komedie-dramaet er baseret på virkelige hændelser og instrueret af Gurinder Chadha, som tidligere har stået bag britiske teenage-klassikere som Bedre end Beckham og Hormoner, hængerøve og hårde bananer.

Blinded by the Light får premiere den 17. oktober.