Cookie- og Privatlivspolitik
Once Upon a Time... in Hollywood er: “Quentin Tarantinos bedste film til dato”

Once Upon a Time... in Hollywood er: “Quentin Tarantinos bedste film til dato”

De danske anmeldelser er landet

Stem op!
47
Stem ned!
0
(reset)

I dag sker det endelig! Danskerne kan tage i biografen og få en dosis af Quentin Tarantino og Leonardo DiCaprioBrad PittMargot Robbie med mesterinstruktørens nye film, Once Upon a Time... in Hollywood.

Og skal man tro flertallet af de danske anmeldere, er det ikke bare endnu en Tarantino-film, men en af hans absolut bedste - ja ifølge Filmlands Per Juul Carlsen og Weekendavisens Bo Green Jensen: hans “bedste til dato”.
 
 
Se er udsnit af anmeldelserne her:
 
Filmland P1 - 6 stjerner (Per Juul Carlsen)
"... hvis man forstår [de mange referencer til filmhistorie og virkelige hændelser], er 'Hollywood' et rent slaraffenland, en næsten ubegribeligt rig og overdådig oplevelse, der i sine billeder og sin stil ikke bare hylder filmene fra den periode, men også ligner dem." 
 
Weekendavisen (Bo Green Jensen)
"... [Quentin Tarantinos] bedste film til dato, for i Hollywood er han på hjemmebane." 

Ekstra Bladet - 5 stjerner (Henrik Queitsch)
"... det hele er så virtuost og overskudsagtigt skruet sammen, at hvert eneste billede nærmest er et kunstværk i sig selv(...) Jeg glæder mig allerede til at se den igen og svælge i alle de detaljer, jeg gik glip af i første omgang.”

 
Berlingske - 5 stjerner (Kristian Lindberg)
"Once Upon a Time... in Hollywood' er et varmt, men usentimentalt postkort fra en gylden filmepoke - og en kærlig hyldest til en uddød mandetype (...) Med sin sanseligt behagelige og stærkt billedbårne film hylder Tarantino sin kunstarts sværmeriske sensualitet og det Hollywood, der fik rendyrket netop den kvalitet."
 
BT - 5 stjerner (Thomas Brunstrøm)
“Umiskendeligt en Quentin Tarantino-film - der er masser af mindeværdig dialog, cool stemning, et fremragende soundtrack, utallige referencer til andre film og en masse andre af QT's trademarks."

Politiken (4 stjerner)
“Det er en af Tarantinos mest fornøjelige film, men også en af hans mest letfordøjelige. Den nøje tilrettelagtebromance mellem superstjernerne Brad Pitt og Leonardo DiCaprio tager selvfølgelig alle de tiltænkte kegler."
 
Det er dog ikke alle, der er glade for instruktørens niende film. Nanna Frank Rasmussen fra Jyllands-Posten lander således på tre stjerner med ordene:
 
Jyllands-Posten - 3 stjerner (Nanna Frank Rasmussen)
"Det er da flot og imponerende, men det ender også med at være ligegyldigt, en ren potemkin-kulisse. Bagved gemmer der sig nemlig ingenting." 
 

Men hvad synes du? Lad os høre din mening, når du har set filmen!
Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Flashweb

..jeg har immervæk aldrig før lukket mine øjne til en QT film. Jeg kan se de fleste professionelle anmeldere, roser filmen. Jeg kan godt se den er sjov og spidsfindig, for feinsmeckere indenfor for film, med et hav af referencer til filmhistorien! Det er bare lidt kedeligt for os almindelige dødelige :)

Desuden vil en oplagt QT i et lyst øjeblik, skærer filmen ned til ca. 35 min. For så er den virkelig klasse.

Sørenuser/802277

Fuldstændig som det gl. eventyr, hvor barnet uimponeret konstaterer, at kongen ikke har noget tøj på, og hvor kongen selv troede, at han var smukt påklædt.
Vi er forblændet, men filmen er ganske simpelt ikke god. Første halvdel er en ustruktureret og desværre helt uinteressant fortælling, hvor man kæmper for at bevare fokus og evnen til at tro på filmen. Det eneste som er drivkraften, er skuespillerne i sig selv, som altid betager, men deres roller falder på jorden. De spiller og kæmper fantastisk, men det hjælper ikke, når historien er elendig. Den bedste scene er der, hvor DeCaprio sidder sammen med den lille pige i en pause under indspilningerne, og pigen leverer en pragt præstation. Der fanges man ind i det der ellers er fraværende.... magien.
Sidste halvdel af filmen, og især med den klassiske blodige scene med de 3 Manson disciple, giver kortvarigt begejstring, men pludselig er filmen forbi, og man sidder tilbage... træt, undrende og ... ja.. med “ikke noget tøj på” følelsen!

S. Rico

I de fleste medier bliver titlen på filmen skrevet som:

"Once Upon a Time... in Hollywood"

Men ifølge filmplakaten hedder den faktisk:

"Once Upon a Time in... Hollywood"

Hvad er korrekt - dvs. skal de tre prikker stå efter "time" eller efter "in"?

Umiddelbart vil jeg mene, at filmplakaten er den bedste kilde.

Ardimon

du har set filmen.

Wayne

at Tarantino læner sig lidt op ad Sergio Leone i forhold til titlen. "Once upon a time in the West" og "Once upon a time in America". Også i forlængelse af hans Buddy Robert Rodriguez's Once upon a time in Mexico.

Hvorfor Tarantino i det hele taget har smidt prikker ind kunne måske være på grund af de tre forrige film? Rent gæt.

Hos IMDb, som plejer at være ret korrekte med titler står den som; Once Upon a Time... in Hollywood

Michael

I selve filmen kommer titlen frem som Once Upon a time... In Hollywood til slut.

Stine Teglgaard

Som Michael skriver, er den danske titel blevet: Once Upon a Time... in Hollywood.
Titlen står dog både sådan og med "in... Hollywood" på plakaten.

Vi ved desværre ikke mere end det :-)
MVH Stine
kino.dk

bambiexplorer

... er at der nogle steder bliver brugt mellemrum før tøveprikkerne (som er det korrekte på dansk) mens mellemrummet er fraværende andre steder, hvilket gør dem til udeladelsesprikker, som absolut ingen mening giver i denne kontekst. Jeg har så ikke lige læst op på reglerne for disse prikker på amerikansk ;)

Kasper Rayuser/186410

Selvfølgelig var der momentvis underholdende scener, men langt hen af vejen var det en gabende og ligegyldig forestilling, på grænsen til spild af tid.

Ardimon

Din kommentar kan slet ikke tages seriøst! Det er banalt og let købt...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Man kan kun føre det nuværende universe, med de samme skuespillere videre troværdigt - hvis Bond fortsat er død.

21 timer siden
Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

3 dage siden
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

5 dage siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

5 dage siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

6 dage siden