Cookie- og Privatlivspolitik
Rekord: Avengers: Endgame er nu den bedst sælgende film nogensinde!

Rekord: Avengers: Endgame er nu den bedst sælgende film nogensinde!

Det er historisk! 'Avatar' er besejret

Stem op!
15
Stem ned!
0
(reset)

Da Avengers: Endgame fik premiere tilbage i april smadrede den flere åbningsrekord, både i Danmark og internationalt.

Superhelte-eposset har sidenda haft direkte kurs på tronen som den bedst sælgende film nogensinde*, som hidtil har været besat af Avatar.

Det skete endelig i weekenden, hvor Marvel-filmen rundede en indtjening på intet mindre end 2,790200 millarder dollars (!) på verdensplan - og dermed overgik 'Avatar', der ligger på 2,789700 millarder dollars.

Marvel-boss Kevin Feige videre sendte respekt til filmskaber James Cameron, der har siddet på box office-tronen i mange år med både 'Avatar' og før den Titanic.

- Hvis du justerer for inflation, så har han stadig rekorden, og han får den sikkert igen, så snart han sender en ny film ud, udtalte Feige.

'Avengers: Endgame' var den 22. film i det store Marvel Cinematic Universe, og blev både mødt med ros fra anmeldere og fans.

I weekenden offentliggjorde Marvel så deres næste kuld af film fra den såkaldte Fase 4 - se alle de titler samt premieredatoer her.

Avengers: Endgame kan forsat ses i biografen.

* Ikke justeret for inflation.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Jeg er enig i det er misvisende at kalde Avengers: Endgame den bedst sælgende, for når man tager højde for de nævnte ting, så ser resultatet anderledes ud. Men det er stadig en imponerende bedrift af Marvel Studios.

Benjamin

Først og fremmest tillykke til Avengers: Endgame med den flotte bedrift. Jeg kan dog godt undre mig over, om Endgame havde fået titlen, hvis man ikke lige havde besluttet at genudgive den.

Men nok om det - jeg skriver enlig fordi jeg har lidt et problem med Kinos (og andre danske mediers) brug af udtrykket "bedst-sælgende". Reelt set burde man jo bruge udtrykket "bedst-indtjenende" (engelsk: highest-grossing), da der jo i dette tilfælde bliver målt på indtjeningen og ikke antallet af solgte billetter (som man jo gør her i Danmark).
Det er i grunden ret sjovt hvorfor at man i filmbranchen aldrig har opgjort billetsalg i antal solgte billetter. Det ville også gøre sammenligningen mellem forskellige film lettere, da man ikke ville skulle tage højde for hverken inflation eller højere billetpriser som ved 3D, IMAX eller 4DX. I andre brancher som musik-, videospils- og elektronikbranchen har man længe opgivet salget af solgte enheder, og man skænker ofte ikke indtjeningen ret meget. Her har filmbranchen historisk set bare gået en anden vej af en eller anden årsag. Hvis jeg skal gætte på hvorfor skyldes den nok primært marketings-mæssige årsager, da det hermed bliver lettere, at slå rekorder og dermed brande sin film med, at det er den største film nogensinde (hvilket der jo er en kæmpe marketingsværdi i).

Men for at gøre en lang smøre kort, så kunne Kino (hvis de altså læser med) måske overveje deres ordvalg til en anden gang:)

Antaeus

Ja, vi får det serveret på den måde så filmbranchen endnu engang kan præsentere en fuldstændig uinteressant ikke-rekord, men som præsenteres som rekord.

Og så skal man være opmærksom på at hvis de talte billetsalget så er de stadig meget bedre stillet for at slå rekorder i dag da befolkningsvæksten er nærmest eksplosiv og flere og flere får penge mellem hænderne.

Antaeus

Borte Med Blæsten fører STADIG listen, som den hele tiden har gjort, og Avengers End Game tager 5. pladsen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Aske

For mig er det helt klart The Northman og The Batman.

1 dag siden
Mathias

Hvorfor er jackass forever der ikke? det giver ikke mening det er den film jeg glæder mig allermest til i 2022

1 dag siden
Peter

Definitely The Batman for us here at Drafthound!

1 dag siden
Palleuser/687007
Palleuser/687007

Jeg glæder mig mest til at se Top Gun 2: Maverick, fordi Corona i lighed med mange andre storfilm har udskudt dens premiere i mange måneder.

1 dag siden
S. Rico

Det har du selvfølgelig ret i. Det er mere nuanceret end som så.

2 dage siden

Aktive debatter