Cookie- og Privatlivspolitik
Rekord: Avengers: Endgame er nu den bedst sælgende film nogensinde!

Rekord: Avengers: Endgame er nu den bedst sælgende film nogensinde!

Det er historisk! 'Avatar' er besejret

Stem op!
15
Stem ned!
0
(reset)

Da Avengers: Endgame fik premiere tilbage i april smadrede den flere åbningsrekord, både i Danmark og internationalt.

Superhelte-eposset har sidenda haft direkte kurs på tronen som den bedst sælgende film nogensinde*, som hidtil har været besat af Avatar.

Det skete endelig i weekenden, hvor Marvel-filmen rundede en indtjening på intet mindre end 2,790200 millarder dollars (!) på verdensplan - og dermed overgik 'Avatar', der ligger på 2,789700 millarder dollars.

Marvel-boss Kevin Feige videre sendte respekt til filmskaber James Cameron, der har siddet på box office-tronen i mange år med både 'Avatar' og før den Titanic.

- Hvis du justerer for inflation, så har han stadig rekorden, og han får den sikkert igen, så snart han sender en ny film ud, udtalte Feige.

'Avengers: Endgame' var den 22. film i det store Marvel Cinematic Universe, og blev både mødt med ros fra anmeldere og fans.

I weekenden offentliggjorde Marvel så deres næste kuld af film fra den såkaldte Fase 4 - se alle de titler samt premieredatoer her.

Avengers: Endgame kan forsat ses i biografen.

* Ikke justeret for inflation.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Jeg er enig i det er misvisende at kalde Avengers: Endgame den bedst sælgende, for når man tager højde for de nævnte ting, så ser resultatet anderledes ud. Men det er stadig en imponerende bedrift af Marvel Studios.

Benjamin

Først og fremmest tillykke til Avengers: Endgame med den flotte bedrift. Jeg kan dog godt undre mig over, om Endgame havde fået titlen, hvis man ikke lige havde besluttet at genudgive den.

Men nok om det - jeg skriver enlig fordi jeg har lidt et problem med Kinos (og andre danske mediers) brug af udtrykket "bedst-sælgende". Reelt set burde man jo bruge udtrykket "bedst-indtjenende" (engelsk: highest-grossing), da der jo i dette tilfælde bliver målt på indtjeningen og ikke antallet af solgte billetter (som man jo gør her i Danmark).
Det er i grunden ret sjovt hvorfor at man i filmbranchen aldrig har opgjort billetsalg i antal solgte billetter. Det ville også gøre sammenligningen mellem forskellige film lettere, da man ikke ville skulle tage højde for hverken inflation eller højere billetpriser som ved 3D, IMAX eller 4DX. I andre brancher som musik-, videospils- og elektronikbranchen har man længe opgivet salget af solgte enheder, og man skænker ofte ikke indtjeningen ret meget. Her har filmbranchen historisk set bare gået en anden vej af en eller anden årsag. Hvis jeg skal gætte på hvorfor skyldes den nok primært marketings-mæssige årsager, da det hermed bliver lettere, at slå rekorder og dermed brande sin film med, at det er den største film nogensinde (hvilket der jo er en kæmpe marketingsværdi i).

Men for at gøre en lang smøre kort, så kunne Kino (hvis de altså læser med) måske overveje deres ordvalg til en anden gang:)

Antaeus

Ja, vi får det serveret på den måde så filmbranchen endnu engang kan præsentere en fuldstændig uinteressant ikke-rekord, men som præsenteres som rekord.

Og så skal man være opmærksom på at hvis de talte billetsalget så er de stadig meget bedre stillet for at slå rekorder i dag da befolkningsvæksten er nærmest eksplosiv og flere og flere får penge mellem hænderne.

Antaeus

Borte Med Blæsten fører STADIG listen, som den hele tiden har gjort, og Avengers End Game tager 5. pladsen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Det er det værst tænkelige der kunne ske, og hvorfor fortsætte med en Spider-Man fra et univers, som man nu ikke længere er en del af?

46 minutter siden
Jannie

Øhhhh...... nej
Vi er max klar her i huset

15 timer siden
VIPER

Jeg har ikke modtaget nogen mail med besked om det, men nogengange kan jeg godt være lidt for hurtig til at tømme min indbakke.

15 timer siden
Stig

Kosmisk Marvel har altid været det bedste.

18 timer siden
Wayne

Modsat de andre, har Steven Segal vel aldrig haft en seriøs karriere - og har befundet sig fint med at lave den type film som han har gjort.

21 timer siden

Aktive debatter