Cookie- og Privatlivspolitik
Nyt gyser-mesterværk "vil gøre for Sverige, hvad Psycho gjorde for brusebade"

Nyt gyser-mesterværk "vil gøre for Sverige, hvad Psycho gjorde for brusebade"

Første reaktioner på 'Midsommar'

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Hereditary-instruktøren Ari Aster har gjort det igen. Han har ifølge de første internationale anmeldere, der har set hans nye film Midsommar, lavet endnu et gyser-mesterværk - denne gang med fokus på folk-horror sat i scene i den svenske sommer-idyl under deres svar på Sankt Hans-aften.

Handlingen følger et ungt amerikansk par (Florence Pugh og Jack Reynor), der rejser til Sverige for at fejre årets længste dag. Det går - som genren dikterer - helt galt. Og skal man tro på traileren, tager filmen kærligt fat i alt det, vi elsker ved Astrid Lindgrens hjemland og tilsætter rendyrket indskab, en god portion mysticisme og 100% gysende dagslys.

Her er et udpluk af de første reaktioner:

Vanity Fair:
"Et psykostrofisk dyk ned i, hvad døden måske betyder, hvis det betyder noget. Dybt forstyrrende og meget morsom?"

The Atlantic:
"En ond morsom rejse med grimme amerikanere og freaky svenskere ind i skovene. Et premium bidrag til en af mine favoritgenrer (dagslys-gyset), og bare så selvsikkert lavet. Ari Aster springer hele ideen om den svære toer i luften."

Bloody Disgusting:
"Jeg melder mig til koret, og vil sige, at jeg fuldstændigt elskede 'Midsommar'. Ari Aster rammer plet med gutturale, rå følelser. Men denne gang? Med så meget glæde og humor sammen med fucked up smerte. Vitterligt et feel good-gys."

Indie Wire:
"'Midsommar' vil gøre for de svenske folkeritualer, hvad 'Psycho' gjorde for brusebade. I et psykadelisk eventyr om at smide sin frygt og smerte - fuldstændigt vidunderlig fra den mareridtagtige åbningsscene til dens florale fald af en finale."

Nightmarish Conjurings:
"Jeg var super nervøs på vej ind til 'Midsommar' pga. min store kærlighed til 'Hereditary', men hold nu kæft folkens. 'Midsommar' er et mesterværk!"

Midsommar får dansk premiere den 11. juli.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

21 timer siden
susanuser/413972
susanuser/413972

Så "Krudttønden" i går med blandede følelser, for på trods af dygtige skuespillere med gode navne, så var det jo en filmatisering af en virkelig hæ

1 dag siden
Shaolin

En ægte Bond-fan må da i det mindste vide at Dr. No er fra 1962...

EDIT: Og at hans CIA-ven hedder Felix Leiter og ikke Leitner.

1 dag siden
Niclas Dalby

Så er det vist på tide at melde sig ind i folkekirken igen; Kun i et univers med en stor, kærlig Gud kan en film som denne eksistere.

2 dage siden
Anna

Pls go easy!!

2 dage siden

Aktive debatter