UglyDolls er en smuk kærlighedserklæring

Den søde historie bag de biografaktuelle grimme dukker (sponsoreret)
Billede
(© SF Studios)

Familiefilmen UglyDolls rammer biograferne med et vigtigt budskab, nemlig at det uperfekte er perfekt. Vi skal fejre vores "fejl", for det er dem, som gør os unikke. Du skal være tro mod dig selv - og elske dig selv, også dine fejl.

I 'UglyDolls' rejser dukken Moxy og hendes venner fra Grimsted til Den Store Verden, hvor de møder et helt nyt syn på livet hos de smukke dukker.

Se 'UglyDolls' i biografen nu:

Den søde historie bag skabelsen af UglyDolls

Historien bag UglyDolls er en smuk og sød historie, der viser, at de "grimme" dukker udspringer af ren kærlighed og fantasi.

Det hele begyndte, da UglyDolls-skaberen David Horvath sad ved siden af pigen Sun-Min Kim, da de begge gik på Parsons School of Design.

Her sad han og tegnede, hvad der skulle ende med at blive figuren Wage, da læreren kom forbi og spurgte: "Hvad er det for forfærdeligt grimt noget, du har tegnet?"

Og David svarede tilbage: "Hvad er grim egentligt? Er det ikke det, som gør os til dem vi er?"

Dermed var grundideen til Uglydolls lagt, men efterfølgende måtte Sun-Min Kim rejse tilbage til Sydkorea. David blev i Los Angeles, og de begyndte at skrive breve til hinanden.

David sluttede sine breve af med en tegning af Wage, der skulle illustrere, at han arbejde hårdt på at få Kim tilbage til staterne, og at hun ikke skulle være urolig.

Det udviklede sig yderligere, da Kim faktisk syede en figur af Wage og sendte tilbage til David.

David blev så glad for bamsen, at han tog den med sig rundt. Der fik den Eric Nakamuras opmærksomhed, der netop havde åbnet en butik, som specialiserede sig i asiatisk popkultur - og han bestilte den første sending af UglyDolls.

Derfra voksede de til et kæmpe fænomen, som fandt vej til flere butikker, kendtes hænder fra Snoop Dogg til Sasha Obama og nu en spillefilm.

David og Kim er i dag gift og bor på Manhattan Beach med deres toårige datter.

Sammen har de skabt, det de kalder Ugly-verse, og som David selv beskriver det: "Selvom de måske ser lidt skægge ud, så er de dig og mig, eller folk, som du er virkelig tæt med".

UglyDolls kan ses i biografen nu.