Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor er Godzilla kongen over alle monstre

Derfor er Godzilla kongen over alle monstre

Godzilla: King of the Monsters indtager biografen! (sponsoreret)

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Den nye monsterfilm om Godzilla hedder meget rammende Godzilla: King of the Monsters. For Gojira, som han hedder på japansk, er kongen over alle monstre.

Find billetter til Godzilla: King of the Monsters her: 

Siden den første film i 1954 har Godzilla banet vejen for monstre i alle størrelser og afskygninger på det store lærred, men ingen har endnu kunnet hamle op med Gojira. Den nye film, der er en efterfølger til Godzilla fra 2014, er nemlig intet mindre end den 39. film-inkarnation af en karakter, der ikke kan slås ihjel.

I første omgang var Godzilla faktisk en reaktion på de atomsprægninger, som havde ramt Hiroshima og Nagasaki i 1945. Udstyret med en radioaktiv ånde blev monsteret et symbol på de fremmede magter, som havde smadret landet få år forinden - og frygten for, at det skulle ske igen.

Monster-manien bredte sig som en steppebrænd over hele verden, der fik sine egne monstre - ja, selv lille Denmark fik fortidsøglen Reptilicus fra den nu kultdyrkede film fra 1961 af samme navn. 

Sidenhen udviklede Godzilla sig dog til Japans beskytter, da nye monstre dukkede op og truede freden og verdens sikkerhed. Selveste den amerikanske King Kong og Godzilla røg i totterne på hinanden for første gang i 1963 - og igen til næste år i den stort anlagte Godzilla vs. Kong.

I den biografaktuelle 'Godzilla: King of the Monsters' er verden igen i fare, og Godzilla må stå ansigt til ansigt med tre af sine ærkefjender: flyeøglen Rodan, kæmpemøllet Mothra og den trehovede-rumdrage King Ghidora.

 

Godzilla er os

Vi har spurgt to monster-fans om, hvad det er Godzilla kan, og hvorfor han er monsteret over dem alle.

Den store Godzilla-fan Henrik Rytter hylder især monster-filmenes opfindsomhed:

- Alle kender Godzilla i dag, og jeg elsker Godzilla på grund af mange ting. Jeg forbinder meget Godzilla-filmene med min egen barndom, hvor især filmene fra 60’erne meget ofte blev sendt eftersynkroniseret på tysk tv, og hvor det bare var så ufatteligt fremmedartet, men samtidigt fascinerende at se, hvorledes fantasifulde kæmpemonstre (tydeligt spillet af mennesker i kostumer) kastede hinanden rundt i miniaturebyer og hyldede den totale destruktion.

- Godzilla er os - på godt og ondt. Han startede som et resultat af menneskehedens handlinger, når den er værst, men kan forsvare os, når en større trussel nærmer sig" siger Bjarke Johansen, der er mangeårig fan af kæmpemonsteret.

- Gojira er frygten og destruktionen selv, men også noget vi selv har skabt, afslutter Henrik.

Djævelsk godt lavet

- Godzilla var, hvor et helt nyt univers af kæmpe monstre med hver deres unikke evner og baggrundshistorier begyndte. Men ligegyldigt, hvor mange nye monstre, der introduceres, besejrer han dem alle. Det er derfor, han stadig har titlen som King of the Monsters", fortæller Bjarke.

- De nye amerikanske film har meget godt fanget respektfuldheden overfor de gamle film og opdateret deres effekter. Og selvom monsterkampe vel stadig for nogle ser ufrivilligt komiske ud for de, som ikke forstår og bliver fanget af kaiju-genren, så er det bare så djævelsk godt lavet, konkluderer Henrik.

Og Bjarke glæder sig særligt til én ting i den nye film:

- To gange har USA nu lavet deres egen Godzilla-film, og begge gange har der manglet noget - de andre monstre. Især min favorit, flyveøglen Rodan, glæder jeg mig til at se. Han skal nok give Godzilla lidt ekstra hovedpine.

Se Godzilla: King of the Monsters i biografen fra 30. maj.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

2 timer siden
susanuser/413972
susanuser/413972

Så "Krudttønden" i går med blandede følelser, for på trods af dygtige skuespillere med gode navne, så var det jo en filmatisering af en virkelig hæ

6 timer siden
Shaolin

En ægte Bond-fan må da i det mindste vide at Dr. No er fra 1962...

EDIT: Og at hans CIA-ven hedder Felix Leiter og ikke Leitner.

1 dag siden
Niclas Dalby

Så er det vist på tide at melde sig ind i folkekirken igen; Kun i et univers med en stor, kærlig Gud kan en film som denne eksistere.

1 dag siden
Anna

Pls go easy!!

2 dage siden

Aktive debatter