Christopher Nolans nye storfilm er en international spionfilm med titlen 'Tenet'

… og ja, Michael Caine er med!
Billede
(© Warner Bros.)

Mesterinstruktøren Christopher Nolan er sommeren 2020 klar med sin første film siden kæmpesuccesen Dunkirk.

Indtil i dag har vi vidst meget få ting om filmen, men nu er titlen og genren blevet afsløret, mens nye skuespillere er blevet tilføjet.

Titlen bliver ’Tenet’, hvilket oversættes til ‘doktrin’ eller grundprincippet bag en tro eller retning. Det lyder som en klassisk Nolan-titel bestående af et enkelt ord. Tænk bare på Memento, Insomnia, InceptionDunkirk og Interstellar.

Genremæssigt er vi ude i en spionfilm med action inde over. Med andre ord kan dette meget vel blive Nolans helt eget bud på en James Bond-film!

Manuskriptet er skrevet af Nolan selv, optagelserne vil starte snarest og finde sted over syv forskellige lande.

Derudover har rollebesætningen - der allerede bestod af John David Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki - fået nyt (og gammelt) blod med Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Clémence Poésy, indiske Dimple Kapadia og selvfølgelig, Michael Caine.

Filmfotografen Hoyte van Hoytema (Dunkirk) vender tilbage, mens komponisten Ludwig Göransson, der vandt en Oscar for Black Panther, skal samarbejde med Nolan for første gang.

Handlingen er stadig ukendt, men med Nolans tidligere udtalelser om, at han gerne vil stå bag en Bond-film en dag, må man formode, dette er hans mulighed. Om han så også tilføjer et Nolan-lag til spion-universet, som han fx gjorde med krigsfilmen via fortællestrukturen i krigsfilmen ’Dunkirk’, bliver spændende.

Tenet får dansk premieredato den 17. juli 2020.