Cookie- og Privatlivspolitik
Cannes 2019: Antonio Banderas rebootes i årets Guldpalmefavorit

Cannes 2019: Antonio Banderas rebootes i årets Guldpalmefavorit

Pedro Almodóvars 'Pain & Glory'

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

CANNES. Pedro Almodovar deltager i hovedkonkurrencen med sit semibiografiske drama Pain & Glory om en aldrende filminstruktør med en eksistentiel livskrise. Antonio Banderas spiller hovedrollen som Almodévars alter ego, og lørdagen stod vitterligt i de to spanske mænds favør.

Banderas’ præstation hyldes hernede, og fortællingen om en forhenværende europæisk superstjerne og deltids Hollywood-filmflødebolle født på ny i sit 58. leveår er allerede blevet del af DNAet for Cannes 2019. 

Men det var eftersigende også dét – en genfødsel – der skulle til for at Banderas kunne og måtte spille rollen. Ifølge Reuters bad Almodóvar nemlig sin stjerne om at slette sit gamle jeg fuldstændigt til rollen:

- Det var fantastisk et råd i mit liv. (…) Nu reflekterer jeg en del over min skuespilkarriere. Og jeg føler mig frisk og meget ny, lød det fra Banderas, der pt. ligner en stærk kandidat til prisen som årets skuespiller.

Guldpalme-favoritten pt.
Også filmen høster ros på croisetten. 'Pain & Glory' kaldes af anmelderne for Almodóvars mest personlige - hans version af Fellinis '8½', men samtidig også hans mest underspillede værk. Filmen kan meget vel kan gå hen og give den garvede spanske auteur sin første Guldpalme efter en flot og lang karriere. Måske personlig og underspillet er netop de kodeord, juryan kigger efter i år?

Om filmen løber med hovedprisen eller skuespillerprisen (for man kan tilsyneladende ikke vinde i begge kategorier) eller sågar går tomhændet hjem, bliver spændende. Om ikke andet er Banderas genfødt, og alverdens øjne kigger atter på Almodóvar.  

Pain & Glory får dansk premiere den 5. september.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Nikolaj

Fedt portræt!

3 timer siden
Stine Teglgaard

Har du set den med Tom Cruise og American Psycho? Den er så vild!

MVH Stine

15 timer siden
Bjarke Friis Kristensen

Dejligt at se din liste - og bl.a. også lidt kærlighed til den en smule oversete ‘I Love You Phillip Morris’ :) Bjarke, kino.dk

17 timer siden
hakuninuser/15689
hakuninuser/15689

1. Evigt solskin i et pletfrit sind
2. Man on the Moon
3. The Truman Show
4. The Majestic
5. I Love You Phillip Morris

20 timer siden
Yasmin

De er virkelig kommet langt med deep fakes. Man kan seriøst ikke se det er fake!

1 dag siden

Aktive debatter