Cookie- og Privatlivspolitik
Cannes 2019: Antonio Banderas rebootes i årets Guldpalmefavorit

Cannes 2019: Antonio Banderas rebootes i årets Guldpalmefavorit

Pedro Almodóvars 'Pain & Glory'

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

CANNES. Pedro Almodovar deltager i hovedkonkurrencen med sit semibiografiske drama Pain & Glory om en aldrende filminstruktør med en eksistentiel livskrise. Antonio Banderas spiller hovedrollen som Almodévars alter ego, og lørdagen stod vitterligt i de to spanske mænds favør.

Banderas’ præstation hyldes hernede, og fortællingen om en forhenværende europæisk superstjerne og deltids Hollywood-filmflødebolle født på ny i sit 58. leveår er allerede blevet del af DNAet for Cannes 2019. 

Men det var eftersigende også dét – en genfødsel – der skulle til for at Banderas kunne og måtte spille rollen. Ifølge Reuters bad Almodóvar nemlig sin stjerne om at slette sit gamle jeg fuldstændigt til rollen:

- Det var fantastisk et råd i mit liv. (…) Nu reflekterer jeg en del over min skuespilkarriere. Og jeg føler mig frisk og meget ny, lød det fra Banderas, der pt. ligner en stærk kandidat til prisen som årets skuespiller.

Guldpalme-favoritten pt.
Også filmen høster ros på croisetten. 'Pain & Glory' kaldes af anmelderne for Almodóvars mest personlige - hans version af Fellinis '8½', men samtidig også hans mest underspillede værk. Filmen kan meget vel kan gå hen og give den garvede spanske auteur sin første Guldpalme efter en flot og lang karriere. Måske personlig og underspillet er netop de kodeord, juryan kigger efter i år?

Om filmen løber med hovedprisen eller skuespillerprisen (for man kan tilsyneladende ikke vinde i begge kategorier) eller sågar går tomhændet hjem, bliver spændende. Om ikke andet er Banderas genfødt, og alverdens øjne kigger atter på Almodóvar.  

Pain & Glory får dansk premiere den 5. september.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Jeg er rimelig interesseret, men da jeg så, at det var en januar udgivelse, så blev jeg da lidt bekymret.

1 dag siden
johnny

minder mere som nikita end jason bourne for mig.

1 dag siden
Rasmus/Musen

Hvis Jurrasic World-teamet begynder at lave endnu flere af sådan nogle kortfilm(eller bare film i det hele taget), så er jeg totalt klar på at se d

2 dage siden
Michael

også før Avengers: Infinity war?

2 dage siden
Jacob

... scenen passer ind i Black Widow, så har jeg ikke noget problem med genbrug.

2 dage siden

Aktive debatter