Avengers: Endgame sætter også rekord i Danmark

Næsten en kvart million danskere har allerede set filmen
Billede
(© Walt Disney Pictures)

Superheltene fra Avengers har ikke kun sat vild rekord på verdensplan med sin indtjening i åbningsweekenden på svimlende 1,2 mia. dollars.

Målt på omsætning er filmen også den største i Danmark nogensinde. Historien om Marvel-heltene har omsat for 22,1 millioner kroner over weekenden (torsdag-søndag) og 28,3 millioner (onsdag-søndag). Den slår dermed den tidligere rekordholder, James Bond-filmen Spectre, med dennes 20,8 millioner kroner.

Køb dine billetter til 'Avengers: Endgame' herunder:

Mads Nedergaard, Branch Manager, Walt Disney Company Nordic, udtaler i en pressemeddelelse:

"Vi havde meget store forventninger til Avengers: Endgame – men at den kunne slå franchises som James Bond (Spectre) og Star Wars (The Force Awakens), turde vi ikke håbe på. Det er fantastisk!"

I løbet af sin fem dage lange åbningsweekend har 235.000 danskere indløst billet til 'Endgame', hvilket er mindre end konkurrenten 'Spectre', der i sin åbningsweekend solgte hele 265.000 billetter (på tre dage inkl. forpremierer). Sammenligningen er lidt svær pga. de forskudte premieredatoer, og fordi billetpriserne til 'Avengers' er dyrere.

Læs mere om de amerikanske og internationale rekorder.

Filmens handling skal man helst ikke komme for meget ind på, da de mindste afsløringer kan være kæmpe spoilers, så lad os bare sige, at den følger op på Avengers: Infinity War.

Hvis du har set filmen, kan du lytte til vores spoiler-podcast ved at klikke på billedet herunder:

Avengers: Endgame er naturligvis aktuel i biografen.