Cookie- og Privatlivspolitik
Sådan er Marvel-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Sådan er Marvel-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Vi varmer op til Captain Marvel

Stem op!
52
Stem ned!
0
(reset)

Den biografaktuelle Captain Marvel markerer den 21. film i det omfattende Marvel-univers, som startede tilbage i 2008 med Iron Man. Nu indtager den kvindelige superhelt således biografen her 11 år senere. 

Find dine billetter til Captain Marvel her:

Det kan da også være svært at finde hoved og hale i de mange film, der i mere eller mindre grad har indflydelse på hinanden - fra karaktererne til referencer, easter eggs og naturligvis den overordnede fortælling.

Men hvis du skal se filmene i den rækkefølge, der følger en kronologisk tidslinje, så bringer vi den herunder.

Du kan dog også vælge at se filmene i den rækkefølge, de udkom. Uanset hvad, så er det mange film – og mange film, der er værd at se eller gense, inden 'Captain Marvel' nu indtager biografen.

Fase 1

 - Captain America: The First Avenger (1943 - 1945)

 - Captain Marvel (1995)

 - Iron Man (2010)

 - Iron Man 2 (2011)

 - The Incredible Hulk (2011)

 - Thor (2011)

 - Avengers (2012)

Fase 2

 - Iron Man 3 (2012)

 - Thor: The Dark World (2013)

 - Captain America: The Winter Soldier (2014)

 - Guardians of the Galaxy (2014)

 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2014)

 - Avengers: Age of Ultron (2015)

 - Ant-Man (2015)

Fase 3

- Captain America: Civil War (2016)

 - Spider-Man: Homecoming (2016)

 - Doctor Strange (2016 - 2017)

 - Black Panther (2017)

 - Thor: Ragnarok (2017)

 - Ant-Man and The Wasp (2017)

 - Avengers Infinity War (2017)

 - Avengers: Endgame (2019)

 

Captain Marvel  kan ses i biografen nu. Find billetter her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Normalt ville jeg altid gå efter at se en filmserie i den kronologiske korrekte rækkefølge. Så da jeg gik igang med at gense alle filmene som opvarmning til Avengers 4, overvejede jeg kraftigt at følge en af de tidslinie oversigter, som nettet er oversvømmet med.

MEN. Der er flere gode grunde til at følge udgivelsesrækkefølgen i stedet.

Som Jacob også er inde på, så er der noget af handlingen i Captain America (især til sidst), som ikke giver mening, med mindre man har set nogen af de andre film før.

Og så er der ikke mindst alle de mange mid-credit og end-credit scener, som enten ville være uforståelige eller være direkte spoilers, hvis man så dem i kronologisk rækkefølge. Alene af den grund bør man først se Ant-Man & The Wasp EFTER Avengers 3.

Jeg kan i øvrigt varmt anbefale at gense alle filmene med ca. en uges mellemrum. Man når ikke at blive træt af MCU, og samtidig er der rigtig mange detaljer og referencer, som træder meget mere tydeligt frem.
Og efter hver film sidder jeg og hygger med alt extramaterialet på blu-ray. Noget af det er ren fyldstof, men der er også mange gode informationer at hente.

Jen Headuser/1439276

Det kan både høres i Shuri’s brug af sætningen: “What are those”, hvilket var et internet-meme/sætning, der var populær i 2016 (og mere end bare død ved indgangen til 2017), men T’Chaka’s død fandt sted i Civil War, som foregår i 2016, og som i starten af Black Panther allerede bliver bekræftet, hvilket ikke ville give mening at bekræfte et helt år efter (i 2017).

Benjamin

så modsiger nogle af filmene den.
- I Captain America: Civil War nævner Vision, at Tony har været Iron Man i 8 år, men i følge denne tidslinie foregår Civil War 6 år efter Iron Man.
- I Spider-Man: Homecoming bliver det nævnt at den foregår 6 måneder efter Civil War. Derudover bliver det nævnt, at Homecoming foregår 8 år efter The Avengers. (Der har instruktøren af Homecoming dog været ude at erkende, at de 8 år var en fejl).
- I Avengers: Infinity War nævner Tony, at Thanos har rumsteret inde i Tonys hoved i 6 år. Dvs. at Thanos har rumsteret inde i Tonys hoved siden før The Avengers foregik, hvis man altså følger denne tidslinie.

Der er muligvis andre referencer til tidslinien, som jeg har overset/ikke kan huske. Men som jeg ser det, så lader det til at Marvel ikke har helt styr på deres tidslinie.

Jacob

... at den egentlig handling i Captain America: The First Avenger foregår under 2. Verdenskrig, men starten på den film, og hvordan den slutter foregår kronologisk først inden The Avengers. Hvis man starter med den virker det malplaceret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

2 uger siden

Aktive debatter