Bedste film 1998: Saving Private Ryan

Steven Spielberg indtager for 6. gang førstepladsen
Billede
(© Paramount Pictures)

Så er vi langt om længe klar med resultatet af vores afstemning om hvilken film, der var brugernes favorit i 1998.

Steven Spielbergs stærkt realistiske mesterværk Saving Private Ryan er af mange film udnævnt til at være en af de bedste krigsfilm nogensinde - så det er ikke overraskende, at den løber med førstepladsen. Filmen er bl.a. er kendt for den ca. 20 minutter lange startscene, der foregår på D-Dag i Normandiet.

Filmen blev da også nomineret til 11 Oscars, hvoraf den vandt 5. Heriblandt en Oscar for Bedste Instruktør og Bedste fotografering.

Det er ikke første gang, at kino.dk's brugere stemmer en Spielberg-film ind på en første plads. I 1993 gik førstepladsen til Scindlers List, i 1989 gik hæderen til Indiana Jones and the Last Crusade, i henholsvis 1982 og 1981 var det E.T. og Raiders of the Lost Ark og helt tilbage i 1975 toppede han med Jaws

Andenpladsen er gået til Michael Bays actionfilm, Armageddon, der bl.a. har Bruce Willis og Ben Affleck på rollelisten som to olieborere, der bliver sendt ud i rummet for at forhindre en kæmpe meteor i at ramme jorden.

Storfilmen Shakespeare in Love ender på en 8. plads og går dermed imod Oscarakademiet, der belønnede filmen med en statuette for Bedste film.

Brugernes yndlingskomedie fra 1998 er Peter Wiers The Truman Show, der stadig 20 år senere er mere aktuel end nogensinde. 'The Truman Show' fik dog kamp til stregen af den noget anderledes komedie The Big Lebowski, der er instrueret af Joel og Ethan Coen.

Listens danske film er de to dogmefilm Festen og Idioterne, der henholdsvis endte på en 4. og 10. plads.

Vinderen af lodtrækningen har fået direkte besked via e-mail.

Resultat:
1. Saving Private Ryan (35%)
2. Armageddon (15%)
3. Mulan (12%)
4. Festen (12%)
5. The Big Lebowski (9%)
6. The Truman Show (8%)
7. There’s Something About Mary (5%)
8. Shakespeare in Love (3%)
9. The Thin Red Line (2%)
10. Idioterne (1%)