5 film du skal se i marts

Heroiske, kloge, oprørske, royale og skræmmende kvinder
Billede
(© UIP)

Årets første forårsmåned nærmer sig, men det er ingen grund til ikke at gå i biografen. Der er nemlig en masse godt på programmet.

Kino.dk's brugere har afgivet deres stemmer, og de film flest glæder sig til, byder på en superheltinde, en ligestillings-forkæmper, et svensk drama, et historisk drama og en røv-skræmmende gyser.

Gennemsnittet er beregnet ud fra, hvor meget kino.dk’s brugere glæder sig til en kommende film på en skala fra et til seks.

Er du enig? Du kan påvirke listen, ved selv at gå ind og stemme på dine favoritter.


Captain Marvel (90%)
Ikke overraskende ligger denne film øverst på listen over brugernes mest ventede biografoplevelser. Filmen er baseret på Marvels tegneseriesuperheltinde, og handler om Carol Danvers, der får mægtige superkræfter.

En kosmisk krig mellem to galaktiske racer har nået Jorden, og Danvers og en lille gruppe af forbundsfæller havner midt i den rasende malstrøm.

'Captain Marvel' har premiere den 6. marts.



Britt-Marie var her (90%)
Dette svenske drama følger den 63-årige titelkarakter, der vælger at forlade sin mand efter 40 års ægteskab, da han har været hende utro. Britt-Marie ender i en lille flække, hvor hun opdager en ny start på livet. Bygger på romanen af manden, der også skrev 'En mand der hedder Ove'.

'Britt-Marie var her' har premiere den 14. marts.



Maria Stuart, Dronning af Skotland (88%)
Det historiske drama om 1500-tallets bitre strid mellem kusinerne Mary Stuart og Elizabeth I.

Mary blev dronning af Skotland i en alder af blot ni måneder. Hun gifter sig med den franske konge i en alder af 16. Da hendes mand dør to år senere, vender Mary tilbage til højlandet for at genindtage sin position og samtidig gøre krav på den engelske trone.

'Maria Stuart, Dronning af Skotland' har premiere den 14. marts



On the Basis of Sex (88%)
Det biografiske drama 'On the Basis of Sex' følger Ruth Bader Ginsburg, der kæmpede for ligestilling med et ønske om at blive højesteretdommer i USA's føderale myndighed.

'On the Basis of Sex'  har premiere den 7. marts



Us (88%)
Jordan Peeles længe ventede gyserfilm handler om Adelaide Wilson, der tager sin familie med tilbage til sit barndomshjem til en uforpligtende og sjov sommerweekend. Men Adelaide er hjemsøgt af et trauma fra sin fortid, og snart er hun overbvist om, at noget forfærdeligt vil ske.

'Us' har premiere den 21. marts