Cookie- og Privatlivspolitik
John Williams - din musik ændrede mit liv!

John Williams - din musik ændrede mit liv!

Den levende legende fylder år

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Da de første toner fra Star Wars ramte mine øregange første gang, skete der noget magisk. Det har den gjort alle de gange, jeg efterfølgende har lagt øre til det genkendelige tema af John Williams, der unægteligt er lig med det ligeledes udødelige stjernekrigsunivers. Ganske enkelt fortryllende.

I dag hylder jeg således den legendariske komponist John Williams, der fylder 87 år – og stadig arbejder på ny musik. Imponerende!

En mand, der adskillige gange har hensat mig til fremmede verdener og hevet mig ind i gribende fortællinger. Musik, der således har ændret mit liv med sine både magiske og genkendelige toner. Flere gange.

Musikken til Star Wars-filmene er nemlig blot ét eksempel på, hvad John Williams har kreeret siden sin karrierestart i 1950’erne og med et CV, der nu tæller hele 152 film som komponist.

Det er i sig selv ærefrygtindgydende – ikke mindst med tanke på, hvor mange ørehængende melodier, han står bag. Ikke kun for mig, men for flere generationer verden over.

Ja, det er nærmest svært at fatte, at den arbejdsomme komponist har skabt så mange ikoniske scores og temaer, som tilfældet er.

Lad mig blot nævne et par eksempler på den uforglemmelige musik, han står bag. Og lad mig lige endnu engang understrege, at det jo kun er et lille udsnit af hans store bagkatalog.

Jeg kan nævne den uforglemmelig musik til film som de kuldegysende toner fra Jaws, og som nævnt netop Star Wars-franchisen, videre til det sfæriske score til Close Encounters of the Third Kind og det heroiske Superman-tema samt naturligvis den medrivende musik til Indiana Jones-filmene.

Og det stopper ikke der, for John Williams er også manden bag musikken til E.T., den drilske Home Alone, videre til det på engang drømmende og storladne tema til Jurassic Park og de smukke toner til Schindler's List samt magisk musik til Harry Potter-universet.

Jeg vil dog ikke her liste alle de meritter op, som han står bag. Men lad mig blot lige i rap trods alt også nævne: Empire of the Sun, Born on the Fourth of July, JFK, Amistad og Saving Private Ryan. Wow!

Det er med andre ord umuligt at underkende den indvirken John Williams har haft ikke alene på mine ører, men også ører i resten af verden, hvor adskillige legendariske film på ingen måde ville have været det samme uden hans musik.

Så på dagen i dag, hvor John Williams fylder år, er det oplagt at lytte til nogle af hans mest ikoniske kompositioner gennem tiden. Ja, alle dage på året er egentlig gode tidspunkter at lytte til hans musik.

Hvilket stykke John Williams-musik er din favorit?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Der er Star Wars som er fuldstændig magisk og så er der alle de andre.

Harry Potter, Indy, E.T. og flere af de andre er også fantastiske, men ingen når i nærheden af Star Wars. Alt ved Star Wars er magisk. Filmen, historien, effekterne, castingen, musikken, lyduniverset.

Anders N

temaet fra Jurassic Park!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Larsuser/474076
Larsuser/474076

Sært i ikke har fundet plads til The Untouchables??

4 timer siden
Casper

Altså der findes så mange fantastiske film af vælge i mellem, men i sidste ende kan det kun være DEADPOOL.

5 timer siden
Camillauser/927927
Camillauser/927927

Der er sandelig lavet mange superhelte film til det store lærred, men der er også mange animerede superhelte film ude på dvd der er ligeså gode, en

8 timer siden
Sidseluser/778879
Sidseluser/778879

Renee Zellweger spiller bare rollen rigtig godt, og så er der mange gode grin i den.

9 timer siden
Loneuser/513646
Loneuser/513646

Det stod mellem Harry Potter og Lord of the rings for mig. Men Lord of the rings vsr bare en super fantastisk og smuk film, så det blev den.

12 timer siden

Aktive debatter