Cookie- og Privatlivspolitik
Guide til alle vinterferiens film

Guide til alle vinterferiens film

Få overblikket lige her

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Vinterferien står for døren og det betyder som altid et bredt udbud af både spændende, sjove og actionfyldte film. Se også feriens udvalg af familiefilm.

Her får du et overblik over de mange andre muligheder.


DANSKE FILM
Feriens danske film byder på både drama, eventyr, komedie og dokumentar. Unge Astrid er filmen om den verdensberømte svenske forfatter Astrid Lindgreen. I Skammerens Datter II: Slangens Gave er Dina på flugt fra den onde Drakan. Periodedramaet Før frosten foregår i 1800-tallet og følger bonden Jens, der spilles af den anmelderroste Jesper Christensen

Happy Ending er Hella Joofs komedie om at blive ældre og få det bedste ud af det. Ternet Ninja har allerede slået flere rekorder og er den mest sete danske animationsfilm nogensinde. Mødregruppen handler om den unge mor Liv, der lever jetset-livet i Hong Kong. Cold Case Hammersköld er Mads Brüggers chokerende og kontroversielle dokumentar om FNs generalsekretær Dag Hammarskjölds død i 1961.

 


DRAMA
Er du til film, hvor der er fokus på skuespillet og historien, er der masser af muligheder i ferien. Mads Mikkelsen leverer ifølge ham selv sit livs mest krævende præstation i Arctic. Pernille Fischer Christensens Unge Astrid fortæller om Astrid Lindgrens opvækst. Ubådsdramaet Kursk af Thomas Vinterberg følger en dramatisk redningsaktion under havets overflade. Det Oscar-nominerede periodedrama The Favourite er fortællingen om den konstante krig mellem England og Frankrig i det 18. århundrede. Jesper Christensen leverer en pragtpræstation i det danske periodedrama Før frosten.

I Beatuiful Boy kommer journalisten David Sheffs søn ud i et alvorligt stofmisbrug. The Mule er et højspændt drama om nakosmugling - med og af Clint Eastwood. I thrilleren Ben is back må Julia Roberts kæmpe for og med sin søn. Det Oscar-nominerede libanesiske drama Kapernaum handler om en 12-årig dreng, der sagsøger sine forældre for at have født ham. If Beale Street Could Talk handler om en gravid kvinde i Harlem, som prøver at bevise hendes forlovedes kriminelle uskyld. Musikfilmene A Star is Born og Bohemian Rhapsody er begge kæmpesucceser, der henholdsvist handler om en kommende stjerne, og den legendariske Queen-forsanger Freddie Mercury. 

 


KOMEDIER
Christian Bale vandt en Golden Globe og er Oscar-nomineret for sit portræt af den tidligere vicepræsident Dick Cheney i Vice. I den romantiske komedie Second Act spiller Jennifer Lopez en 43-årig butiksassistent, der lyver sig til en forfremmelse. Min Italienske Familie foregår på den lille italienske ø Ischia og følger en familie, der er samlet for at fejre forældrenes 50-års bryllupsdag.

Ternet Ninja er Anders Matthesens kæmpe success om en ternet ninja-dukke på hævntogt. Happy ending er Hella Joofs romantiske komedie om pensionist-livet. Den danske komedie Mødregruppen handler om en nybagt mors tilbagevenden til rødderne. Konceptfilmen Have You Seen My Movie er en film, hvor scener fra 120-års filmhistorie glider sammen til én fortælling.

 


DOKUMENTARFILM
Free Solo er et Oscar-nomineret portræt af verdens bedste solo-klatrer Alex Honnold, der forbereder en klatring i 1000 meters højde – uden reb. Cold Case Hammerskjöld, er Mads Brüggers chokerende og kontroversielle dokumentar om Dag Hammarskjölds død i 1961. Jørn Utzon: Manden og Arkitekten tager udgangspunkt i den dramatiske historie om tilblivelsen af Operahuset i Sydney, der bliver det 20. århundredes mest berømte bygning og giver ham stjernestatus på verdensplan. Den Oscar-nominerede RBG handler om den ikoniske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg.

 


SCI FI & SUPERHELTE
Glass er afslutningen på M. Night Shyamalans superhelte-thriller-trilogi, der udover 'Glass' består af Unbrakeable (2000) og Split (2016). Aquaman er baseret på DC Comics tegneserie af samme navn, og Spider-Man: Into the Spider-Verse er en alternativ udgave af den klassiske fortælling om Edderkoppen.  

Bumblebee er et spin-off af den populære filmserie om Transformers. Alita: Battle Angel er produceret af James Cameron, baseret på Yukito Kishiros manga-serie og handler om en kvindelig cyborg-dusørjæger. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

1 dag siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

1 dag siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter