9 seje cyborgs fra filmens verden

I forbindelse med Alita: Battle Angel lister vi cyborgs
Billede
(© 20th Century Fox)

Du kan lige nu se science fiction-filmen Alita: Battle Angel i biografen. Filmen udspiller sig i året 2563, hvor cyborgen Alita vækkes til live. Hun lider dog af hukommelsestab, så i takt med, at hun oplever verden på ny, begynder hendes mystiske fortid at indhente hende.

'Alita: Battle Angel' er baseret på Yukito Kishiros mangaserie, mens James Cameron er medforfatter og producer på filmatiseringen, der instrueres af manden bag bl.a. den stilsikre Sin City.

Køb billetter til ‘Alita: Battle Angel’ her:



Vi kigger i forbindelse med filmen nærmere på en række cyborgs fra filmens verden – nogle mere kendte end andre. Men alle en blanding af menneske og maskine.



ALITA FRA ALITA: BATTLE ANGEL (2019)
Alita er en deaktiveret kvindelig cyborg, der imidlertid genoplives. Hun kan dog intet huske fra sin fortid, men begynder at finde ud af, hvor hun kommer fra, mens andre farlige cyborgs er lige i hælene på hende. Det viser sig dog heldigvis, at hun er mere end ferm ud af at slå på tæven.



DOCTOR OCTOPUS FRA SPIDER-MAN 2 (2004)
Alfred Molina portrætterer en af de sejeste skurke i Spider-Man-universet. Med sine fire påsatte blæksprutte-robotarme er han en yderst hård modstander for Spider-Man, når han bevæger sig brutalt og hårdtslående gennem byen og ikke mindst i kamp mod vores allesammens Spidey.



MOTOKO KUSANAGI FRA GHOST IN THE SHELL (1995)

Denne kvindelige cyborg er lederen af en særlig terrorbekæmpende politienhed i Mamoru Oshiis anime-klassiker ’Ghost in the Shell’. Historien finder sted i midten af ​​det 21. århundrede, hvor grænsen mellem kunstig intelligens og menneske er blevet mere og mere udvasket. Filmen blev Hollywood-filmatiseret med Scarlett Johansson og danske Pilou Asbæk i 2017.



THE BORG FRA STAR TREK

The Borg er bestemt ikke de eneste skurke i det store Star Trek-univers. Her bliver mennesker ved hjælp af nanobotter, men imod deres vilje, til cyborgs. Med en Borg er der således ikke nogen fri vilje eller et egentligt selvstændigt individ, men derimod cyborgs med en fælles bevidsthed.



PACO QUERUAK FRA 'HANDS OF STEEL' (1986)
I denne ’The Terminator’-inspirerede film, bliver en cyborg programmeret til at dræbe en videnskabsmand, der holder menneskehedens skæbne i hænderne. Han fejler dog og gemmer sig derfor i en ørken. Men snart har han lyssky typer på nakken, hvilket afstedkommer både action, armlægning og slåskampe.
 


ROBOCOP FRA ROBOCOP (1987)
En af de vel nok mest kendte cyborgs finder man i Paul Verhoevens science fiction-klassiker ’RoboCop’. Her bliver betjenten Alex Murphy efter en næsten fatal skæbne lavet til halvt menneske og halvt maskine – og herved et endnu mere effektivt våben mod kriminelle. En ny Robocop-film med titlen 'RoboCop Returns' er lige nu i støbeskeen. 



TETSUO SHIMA FRA AKIRA (1988)
I Katsuhiro Ôtomos formidable og visuelt vilde anime-filmatisering ’Akira’ finder man Tetsuo Shima. Det originale japanske navn for Tetsuo kan oversættes direkte til “iron man”, hvilket altså henviser til hans protesearm, der således gør ham til den såkaldte ”jernmand”.
 


MANBORG FRA 'MANBORG' (2011)
I denne herligt skramlede og charmerende low-budget science fiction-film finder man en soldat, der bliver bragt til live som en cyborg – med det passende navn Manborg. Han skal nu kæmpe mod nogle fæle dæmon-og-nazist-agtige skurke i en dystopisk fremtid.



GREY TRACE FRA UPGRADE (2018)

I en nær fremtid styrer teknologien næsten alle aspekter af livet. Men da Grey Trace, der er imod al den nye teknologi, får vendt op og ned på sit liv, er hans eneste håb om hævn et eksperimentelt computerchip-implantat, hvilket giver ham helt nye og uforudsete egenskaber.

Du kan købe dine billetter til 'Alita: Battle Angel' herunder: