Ugens premierefilm

Fra dansk periodedrama og Clint Eastwood til en fortvivlet præst
Billede
(© Warner Bros.)

Ugens tre premierefilm byder på alt fra en medrivende Jesper Christensen, videre til Hollywood-legenden Clint Eastwood og Ethan Hawke som en hårdt presset præst.

Se dem i biografen fra den 10. januar og køb dine billetter herunder.



Før frosten
Dramaet handler om bonden Jens (Jesper Christensen), der står overfor et svært valg. Det er det 19. århundrede og en hård vinter venter, hvilket gør det svært for Jens at få det til at løbe rundt. Hans eneste chance for at sørge for hans families overlevelse er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård. For at gøre dette må Jens give afkald på sin egen moral. Filmen følger en tradition med stærke danske periodedramaer, der bl.a. også tæller ’Pelle Erobreren’ og ’Sort høst’.



The Mule

Filmen handler om krigsveteranen Earl Stone (Clint Eastwood), som i en alder af 90 kaster sig ud i at smugle narko. Earl er tæt på at blive ruineret, da hans forretning står til at gå på tvangsauktion, så da han får tilbudt et job som kurér for et mexicansk narkokartel, accepterer han betingelserne. Snart begynder den gamle mands samvittighed dog at nage ham, og han må nu prøve at vaske tavlen ren, før politiet eller kartellets bødler når at stille ham til regnskab for sine handlinger. 88-årige Clint Eastwood instruerer desuden og genforenes her med ’American Sniper’-skuespilleren Bradley Cooper.






First Reformed
Det dystre drama følger præsten Toller, der har dybe ar på sjælen. Sognebarnet Mary henvender sig imidlertid til ham med et råb om hjælp da hendes kæreste har store problemer med sin tro på verden og vorherre. Han har nemlig ikke lyst til at sætte et barn i verden med udsigterne til alvorlige klimaforandringer. Derfor er Marys graviditet i fare. Filmen er et imponerende comeback til manusforfatteren bag klassikeren ’Taxi Driver’, Paul Schrader, der her også instruerer.