Se trailers til alle ugens premierefilm

Fra dansk fantasy-film til Oscar-håb
Billede
(© 20th Century Fox)

Ugens tre premierefilm byder på alt fra Oscar-håbet The Favourite, videre til ubådsdramaet Kursk af Thomas Vinterberg, mens der venter mere dansk fantasy med opfølgeren Skammerens datter 2: Slangens gave.
 
Se alle film i biografen fra den 24. januar og køb dine billetter herunder.



The Favourite
Periodedramaet der er nomineret til 10 Oscars foregår i 1708, da England var i konstant krig med Frankrig, og den smågale Dronning Anne sad på tronen. Hun hader at reagere, vil meget hellere spise kage og lege med sine 17 kaniner. Men landet er splittet pga. krigen, og alle forsøger at manipulere med majestæten. 'The Favourite' er et kulsort drama, hvor de historiske begivenheder giver anledning til et af filmhistoriens stærkeste kvinde-trioer med Emma Stone, Rachel Weisz og Golden Globe-vinderen Olivia Colman. Filmen er instrueret af den græske anmelderfavorit Yorgos Lanthimos, der senest stod bag 'The Killing of a Sacred Deer'.





Kursk
I det historiske drama synker en russisk ubåd med internationale og menneskelige konsekvenser. Russeren Mikhail og hans faste mandskab begiver sig ud på en ubådmission, der skal give dem selv og deres efterladte familier mad på bordet. Men da et missil eksploderer, sendes de 118 russere ned på havets bund. Kun 24 overlever - men hvem skal redde dem? Filmen er instrueret af danske Thomas Vinterberg og har belgiske Matthias Schoenaerts, britiske Colin Firth og franske Lea Seydoux samt et hav af danske skuespillere på rollelisten – bl.a. komikeren Magnus Millang.





Skammerens datter 2: Slangens gave
Fantasy-filmen er efterfølgeren til ’Skammerens datter’ fra 2015. Man følger her pigen Dina, der har arvet sin mors overnaturlige skammerevner og lever en nomade-tilværelse på flugt. Dina og hendes familie er på flugt fra den onde Drakan, hvor hun en dag møder en mystisk mand, der påstår at være hendes far - sortemesteren Sezuan, som har evnen til at få folk til at se og føle ting. 'Skammerens datter 2: Slangens gave' er instrueret af manden bag de tre Antboy-film, og er baseret på det tredje bind i bogserien 'Skammerens børn' skrevet af Lene Kaaberbøl.