Bohemian Rhapsody overrasker og sejrer ved Golden Globes

A Star Is Born vinder kun en pris
Billede
(© 20th Century Fox)

Ved et af de mest overraskende forløb ved en Golden Globe-uddeling nogensinde, gik aftenens storfavorit A Star Is Born hjem med kun en pris. Nemlig for sangen 'Shallow'.

Den største overraskelse var at finde i nattens vinder i kategorien Bedste drama, hvor Queen-filmen Bohemian Rhapsody løb med sejren. En film, der delte anmeldere og publikum, men som har solgt vanvittigt flot verden over.

Også herhjemme er filmen en kæmpe succes, og den ligger pt. på en andenplads over publikums favoritfilm i 2018 - se afstemningen og stem selv her.

At Rami Malek vandt over de andre mænd i samme drama-kategori, overrasker i mindre grad, da hans præstation som Freddie Mercury er intet mindre end sublim. Glenn Close snuppede prisen over Lady Gaga, der ellers var spået umulig at slå.

Green Book var showets største vinder med, og vandt ikke overraskende for Bedste musical eller komedie, Bedste manus og for Bedste birolle. Desværre rakte kærligheden ikke langt nok til at give Viggo Mortensen prisen som Bedste mandelige skuespiller - den gik istedet til Christian Bales sidste sværvægts-præstation i Vice.

Spider-Man: Into the Spider-Verse snuppede animations-prisen, og ellers løb Netflix-filmen Roma med priserne for instruktør og Bedste udenlandske film

Hvad Golden Globes kommer til at betyde for Oscar-uddelingen er nu endnu mere svært at forudsige. Globes uddeles af film- og underholdningsjornalisterne, mens The Academy Award uddeles af branchefolkene selv. Oftest går Globes til mere populære film og større stjerner.

Nomineringsstemmerne til Oscar starter den dag i dag i Hollywood, og selve showet finder sted den natten til den 25. februar - find dine billetter her.


Golden Globe-vinderne 2019
:

Bedste dramafilm
Bohemian Rhapsody

Bedste film - musical eller komedie
Green Book

Bedste instruktør
Alfonso Cuaron, Roma

Bedste kvindelige skuespiller i en dramafilm:
Glenn Close, The Wife

Bedste mandlige skuespiller i en dramafilm:
Rami Malek, Bohemian Rhapsody

Bedste kvindelige skuespiller i en komedie eller musical:
Olivia ColmanThe Favourite

Bedste mandlige skuespiller i en komedie eller musical:
Christian BaleVice

Bedste kvindelige birolle i enhver genre:
Regina KingIf Beale Street Could Talk

Bedste mandlige birolle i enhver genre:
Mahershala AliGreen Book

Bedste udenlandske film:
Roma

Bedste animationsfilm:
Spider-Man: Into the Spider-Verse

Bedste manuskript
Green Book – Peter Farrelly, Nick Vallelonga, and Brian Hayes Currie

Bedste originale musik:
Justin Hurwitz – First Man

Bedste originale sang:
“Shallow” – A Star Is Born

 

Se vores interviews med holdet bag Bohemian Rhapsody