Cookie- og Privatlivspolitik
Ugens premierefilm 06/12/18

Ugens premierefilm 06/12/18

Bradley Cooper, Lady Gaga og Peter Jackson

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

December er i gang, og den første premiereweekend byder på en af årets mest hypede film, der samtidig er en Oscar-bejler med selveste Lady Gaga på rollelisten. Derudover får vi et helt nyt fantasy-univers skrevet af Peter Jackson og et prisvindende drama fra Alfonso Cuaron.

Lad julemåneden begynde i biografen!

A Star Is BornA Star Is Born
Det romantiske drama er instrueret af Bradley Cooper, der selv spiller over for Lady Gaga. Filmen følger den stærke kærlighed mellem to musikere - den alholiserede rockstjerne Jack og natklubsangerinden Ally. De to forelsker sig og den garvede musiker tager den unge talentfulde kvinde ind i branchen. I takt med at kærligheden blomstrer mellem de to, får Ally den selvtillid, hun altid har manglet for at blive en stjerne, men som berømmelsen står for døren, kæmper Jack i stigende grad med et misbrug, der snart ikke kan ignoreres.


Mortal EnginesMortal Engines
Peter Jackson har skrevet manuskriptet over Philip Reeves fantasy-bogserien. Handlingen udspiller sig i en post-apokalyptisk fremtid 1000 år efter, at en altudslettende krig har ændret verden totalt. Storbyer er nu kommet på hjul, og nådesløst opsluger de mindre byer og stjæler deres ressourcer. I storbyen London lever teenageren Tom, der kommer på sit livs rejse i mødet med en pige fra det lovløse territorium, og sammen kommer de på sporet af en faretruende hemmelighed.

 

Roma
Roma
Alfonso Cuaróns (Gravity og Harry Potter og fangen fra Azkaban) mest personlige projekt til dato foregår i Mexico i 1970, og er baseret på hans egen opvækst. Filmen følger livet hos en bedre middelklassefamilie, hvor mændene svigter, men kvinderne træder til. Både tjenestepigen Cleo og husets frue kæmper på hver sin måde med familielivet, klasseforskelle og etnicitet.
Bemærk: filmen spiller kun i en begrænset periode.


Engle går i hvidt
Det kinesiske drama handler om to skolepiger, der bliver seksuelt misbrugt af en midaldrende mand på et motel i en lille havneby. Det eneste vidne til overgrebet er teenageren Mia, der arbejder i motellets reception. Hun vælger dog ikke at stå frem og sige noget af frygt for at miste sit job. Det ene af ofrene, den 12-årige Xiaowen, opdager imidlertid, at hendes problemer kun lige er begyndt. Både Mia og Xiaowen bliver derfor nu nødt til at arbejde sammen for at finde deres vej ud af de rystende omstændigheder.

 

Ex Libris: The New York Public Library
Dokumentarfilmen 'Ex Libris: The New York Public Library' følger som fluen på væggen det daglige liv på New Yorks kommunale folkebibliotek. Biblioteket er et af verdens største biblioteker, har 92 afdelinger på Manhattan, Bronx og Staten Island og modtager hvert år over 30 millioner online-besøgende. Her møder folk op for at søge viden, diskutere, læse og lytte. Frederick Wisemans blik for detaljen er lige så skarpt som hans kærlighed til de medvirkende er stor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Michael

Så må det jo betyde, at der nu er en ledig praktik plads til os andre :)

10 timer siden
VM Vargauser/112791
VM Vargauser/112791

Der vil jeg godt lige sige, at det er ikke alle Søren'er der er sub 100 IQ drønerter og foretrækker hurtige biler og robotter i vores film

13 timer siden
Wayne

Pulp Fiction er en af Tarantinos bedste, og måske den bedste.

14 timer siden
Michael

Nu hedder den bare indtil videre "Halloween 2" på papiret som arbejdstitel, alle nævner den som Halloween 2, hvis du googler.

2 dage siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Synes det er en fin liste men efter min holdning mangler der : Åndernes Hus, Music of the Heart!!!

2 dage siden

Aktive debatter