Cookie- og Privatlivspolitik
18 film vi altid ser i julen

18 film vi altid ser i julen

Hvad ser I til højtiden?

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Vi på kino.dk elsker film. Vi elsker også jul. Vi elsker derfor også at se film, når det er jul. Ja, faktisk er der visse film, vi bare skal se for at det kan blive rigtig jul.

Vi har derfor hver især på redaktionen udvalgt tre filmfavoritter, vi ser, når julen er over os. Lige fra klassiske julefilm som Julefrokosten fra 1976, videre til  Love Actually samt Die Hard.

Hvilke film ser I, når det er jul? Byd gerne ind i kommentarfeltet nederst i artiklen.Daniel Hartvig:

Julefrokosten (1976)
Der er intet som den skøre danske tradition, hvor vi æder os fulde af julemad og drikker os bevidstløse i snaps. På film er denne rituelle begivenhed blevet skildret til perfektion med sild, ost, sidespring og nogle af Danmarks bedste komikere nogensinde. Hvert år skåler jeg med Preben Kaas, Jørgen Ryg, Judy Gringer og alle de andre.

Gremlins (1984)
Siden 1984 har de små grønne og flabede monstre indtaget Kingston Falls ved juletid, og lige så lang tid jeg kan huske, har de indtaget mit tv hver jul. Det sort-humoristiske julegys er lige så obligatorisk som pynt på juletræet hos mig. Hvert år ønsker jeg mig min egen mogwai… jeg venter stadig.

Tænk på et tal (1969)
Det afdæmpede danske krimi-drama udspiller sig i juletiden, hvor en bankrøver klædt ud som julemand slår til. Men en i banken er kommet ham i forkøbet. Julen bruges som baggrund i denne sneklædte katten-efter-musen-historie.Christine Dyrskjøt Elmstrøm:

Edward Scissorhands (1990)
Når juleræset bliver lidt for meget, elsker jeg at se Johnny Depp som Edward Scissorhands. Karakteren er en herlig trist tilføjelse i en til tider påtvungen glædelig sæson. 

Love Actually (2003)
Hvad kunne være bedre end en hel række af vidunderlige fortællinger pakket ind i én julefilm med en dansende Hugh Grant, en gåsehudsfrembringende udgave af ’All I Want For Christmas’ og verdens sødeste forsøg på at stjæle sin bedste vens kone? Min mor og jeg citerer desuden Aurelias ”just in cases” hver gang vi får muligheden (I ved, fra dengang Jamie siger ”you learned English”... awww).

Die Hard (1988)
Som de fleste gode julefilm handler ’Die Hard’ om familie og en julefrokost, som ikke helt går som planlagt. Og er Hans Gruber egentligt ikke action-filmens svar på Grinchen? Det er i hvert fald først rigtig jul, når John McClane har sagt ”Yippee-ki-yay, motherfucker”.Stine Teglgaard:

Christmas Vacation (1989)
INGEN bjældeklang uden Clark Griswolds hjertevarme og kaotiske forsøg på den perfekte jul. Jeg forsøger personligt hvert år at leve op til den all-american-hygge, som Chevy Chase sprinter i mål med 25.000 importerede julepærer, selv-savet grantræ og eggnog drukket af glas med rensdyrhorn.

Bridget Jones’s Diary (2001)
Rom-com-versionen af Jane Austens klassiker ’Stolthed og fordom’ er min favorit juleromance. Især kærlighedstrekanten mellem Renée Zellwegers kejtede Bridget Jones, Colin Firths charmerende Mr. Darcy og Hugh Grants bad boy-Daniel Cleaver er lige i øjet!

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
Højtiden er altid repræsenteret i Harry Potter-filmene, men stærkest står den i den fjerde i rækken, der endda har et julebal på menuen. Kombinationen af barnlig uskyld, teenagehormoner, en sportslig udfordring og et stemningsskifte af dimensioner, da Voldemort genopstår, er mange gensyn værd.Morten Klein:

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)
Jeg kan stadig huske første gang, jeg så den originale og første Star Wars-film. Min stedfar havde optaget den fra tv til min store fornøjelse. Den kan stadig vække mit otteårige jeg, når jeg ser den - og derfor er den perfekt til julen. Det er en eventyrfilm med laser-sværd og prinsesser, der skal reddes fra mørkets kræfter. Ja tak!

A Christmas Carol (1999)
For mig er dette den bedste version af Charles Dickens-klassikeren. Det var før, jeg vidste noget om Star Trek, så denne film blev min introduktion til Patrick Stewart. Filmen er varm og lystig, som kun de bedste julefilm kan være det.

Master & Commander: The Far Side of the World (2003)
Det er på ingen måde en julefilm, men jeg elsker alligevel at se den omkring juleaften. Hvad jeg elsker mest er at se filmen sammen med min far og storebror, når vi alle har spist for meget and og slapper af på sofaen. Det er bare hygge.Daniel Bentien:

Ringenes Herre-trilogien (2001-2003)
Filmhistoriens bedste trilogi er en must-see for mig i julen. Selvom det ikke er blevet lettere at afsætte 12 timer til Frodos rejse gennem Middle-earth, efter jeg har fået to børn, er de tre film en klar prioritet i juledagene og bliver i min optik aldrig forældede. 

Harry Potter-filmene (2001-2011)
Jul er for mig lig eventyr, og derfor er min liste præget af film i den magiske genre. Harry Potter-serien indeholder julescener, men det er selve stemningen af tryllerier, elskværdige karakterer og et forrygende plot, der drager mig tilbage til de otte film. 

Troldmanden fra Oz (1939)
Både min tømmermænds-film #1 (og derfor relevant 1. januar) og en favorit i juletiden, hvor kombinationen af den eviggyldige historie og de noget naive, gammeldags effekter er for mig indbegrebet af hygge og god stemning.Bjarke Friis Kristensen:

Gremlins (1984)
De drillesyge og ækle gremlins, der hærger byen Kingston Falls ved juletid med både kaos og julesange går for mig hånd i hånd med juletræer og risengrød. En herlig, hyggelig og ikke mindst charmerende gyser-komedie med den nuttede Gizmo iklædt nissehue er en fast del af mine juletraditioner.

Die Hard (1988)
“It's not Christmas until I see Hans Gruber fall off Nakatomi Plaza…” Ja, den er ligeså jule-obligatorisk som glögg, nisser og pebernødder. Som for mange andre, er det først rigtig jul, når John McTiernans mesterlige actionfilm med Bruce Willis iklædt en mere og mere beskidt undertrøje og Alan Rickman i skurkerollen er løbet over skærmen… ”Now I have a machine gun… Ho-Ho-Ho.”

Home Alone (1990)
Det er ikke rigtig jul for mig før end, at jeg har set Macaulay Culkin i rollen som den snarrådige Kevin McCallister gøre livet surt for de to indbrudstyve Harry og Marv ved juletid. Det er både morsomt, tegneserie-voldeligt og naturligvis julehyggeligt.

Hvilke film ser I, når det er jul? Byd gerne ind i kommentarfeltet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Liza

Jeg plejer som regel at komme i julestemning ved at se:
Grinchen (Jim Carrey versionen)
Dyrlægens Plejebørn
Muppet’s Juleeventyr.

Dog går jeg ikke af vejen for at hygge med andre film også. Der er trods alt 31 dage i december :-)
Derfor når jeg som regel også omkring:
Love Actually
Jul i Skovriddergården
Og Landsbylægen (ja, jeg har en svaghed for gamle danske film, hvor der var sne i december og man sagtens kunne lade døren være ulåst)

Det var mit bud.

God Jul til jer alle.

FriisAB

I min familie er det en familietradition at se Sound of Music.

Michala78

om hvilke film, jeg skal se, for at det kan blive rigtig jul...

Nightmare before Christmas og Terry Pratchett's Hogfather
Den første kræver vidst ikke en introduktion for de fleste. Den anden er i Discworld-kredse en kultfilm. Filmen er oprindeligt lavet til engelsk tv over bogen af samme navn, hvor bogen er den 20. discworld historie af Sir Terry Pratchett. Historien hører jeg i øvrigt også som lydbog hvert år, hvor efter jeg ser filmen.

S. Rico

...plus hvad jeg ellers har på min to-do watchliste.

Da jeg var barn var der nogle år i træk, hvor jeg så Ivanhoe (den farverige fra 1982). Den blev typisk sendt fra enten DR eller svensk tv mellem Jul og Nytår.

Men nu er der ingen film, som jeg ser igen og igen. Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om en eneste film, som jeg har set mere end 5 gange. Og det er kun ganske få film, som jeg har set mere end 3 gange. Super gode film er også rigtig gode anden gang. Men efter tredje gang har jeg som regel fået nok af filmen for de næste mange mange år.

Der er simpelt hen så mange film eller tv-serier på min watch-liste, som er vigtige end at gense noget gammelt.

Det seneste jeg genså, var de 8 Harry Potter film i anledning af, at jeg fik skiftet dvd-filmene ud med blu-ray i efteråret. Selv om jeg er stor Harry Potter fan, så var det kun 3. gang, at jeg så filmene.

Gitte

Mine yndlingsjulefilm er og bliver Gremlins samt Miraklet på Manhattan.
Men den film jeg altid blev tvunget til at se når der var julefrokost med mine halvsøskendes familie var Mary Poppins.

Anders N

Julen er bare forbundet med hyggelige traditioner, og de film, vi ser, går gerne igen:

1. The Holiday. Fordi det er en feel good film med passende julehygge, og så er den bare godt spillet. Og ja, man bliver godt nok i julestemning af at se den!

2. Love Actually. Endnu en feel good film fra den store kasse med julepynt. Gennemsyret af julestemning og elskelige mennesker, der for det meste bare vil hinanden det godt.

3. Fars fede juleferie. Chevy Chase sætter juleræset på spidsen som den elskelige familiefar Clark Griswold, der kører hele familien helt frem til vanviddets rand i sit ukuelige forsøg på at give dem den "Hap-hap-happiest christmas since Bing Crosby tapdanced with Danny Kaye!"

4. Die Hard. Fordi. Bare fordi.

God filmjul til alle!!!

Segoyuser/116755

Alene Hjemme

Det er herligt at leve

The Nightmare Before Christmas

Ser ikke noget fast men de 3 ofte, dukker der en skøn Disney Mickey Mouse ser den, Grinchen , har ikke fået set den nye så måske skal i biffen, eller se den jeg har på Bluray.

Hvis der dukker en film op i tv som synes kunne være hyggelig!

Jeg kigger da på nogen af de film andre har skrevet om her, tjek op har jeg set den hvis ikke , ser den ny inspiration.:-)

Michael

Idag har jeg lige genset Harry Potter og De vises sten, som Daniel skriver så fint, det er stemningen der gør at den lige passer ekstra godt ind i December måned.

Ellers plejer Edward Scissorhands, Home Alone 1 eller 2, A Christmas Carol (Jim Carrey) at være en fast tradition. I år ser jeg også Fars fede juleferie, Hobbit filmene og måske nogle flere Harry Potter film. PRøver at holde lidt igen med at se julefilm, da jeg ikke har så mange igen der er værd at se år efter år, så virker det lidt mere frisk hvis man springer en julefilm over 1-2 år.

En anden dansk julefilm som er lidt en skam ikke bliver nævnt særlig ofte når man snakker om julefilm især danske er Fukssvansen, den har en dejlig sort humor som altid plejer at gå godt hånd i hånd med julefilm.

Indtil videre God jul til jer alle.

Antaeus

Tidligere skulle jeg især se disse og i dag ville de også holde som juleunderholdning:

1) Oliver Twist
2) Sound of Music
3) Anne fra Grønnebakken
4) Home Alone 1 og 2
5) Miraklet på Manhattan

Og Ringenes Herre, Narnia og Harry Potter havde det også med at kunne få sneget sig på afspilleren.

I dag foretrækker jeg romantiske julefilm for at det rigtig skal være jul og så er der lige Disneys korte tegnefilm som fx Toy Tinkers og lignende.

1) A Christmas Romance (Olivia Newton John)
2) A Boyfriend for Christmas
3) Once Upon a Holiday
4) Toy Tinkers og andre Disney juletegnefilm

En julekalender plejer også at ses.

Rasmus/Musen

Julen er jo "glædens tid" lige så meget, som det også er filmens tid. Der skal helt sikkert ses en masse gode julefilm her i julen, tænker jeg også.

Nu har jeg ikke sådan ligefrem nogle "faste film", som jeg altid plejer at se om julen. Men der er da mange gode film til de gode tider. Her for en uge siden så jeg faktisk selv filmen Gremlings(1984) for første gang nogensinde. Det var en meget sød film, syntes jeg selv det var. Tit har jeg også set Fars fede juleferie("Christmas Vacation på engelsk), som også er en hyggelig lille julefilm. Ellers er det dog meget forskelligt, hvad jeg ser fra tid til tid. Nogen gange har jeg faktisk også set Batman om julen, både de originale film, som kørte fra år 1989-1997. Men jeg har faktisk set mindst lige så meget den animerede serie med batman(Batman: The animated series), hvor de også har et par jule-episoder ind imellem det hele (P.S: Jeg elsker batman! :-D).

Der er altså mange muligheder for at blive varmet op i stuerne op til julen med en god klassisk julefilm. Hvem kan dog ikke lide julen?(P.S: Grinchen hader julen, ;-)).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden