Cookie- og Privatlivspolitik
Ugens premierefilm 04/10/18

Ugens premierefilm 04/10/18

Fra et krimi-makkerpar til en ambitiøs YouTuber

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Ugens hele syv premierefilm byder på alt fra en et velkendt krimi-makkerpar, en sød yeti, en ambitiøs YouTuber og et feministisk ikon, videre til en britisk rapper, en kvinde på randen af et nervøst sammenbrud og en dokumentar om København.

Journal 64
Thrilleren er den fjerde film baseret på Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q. I filmen gøres et uhyggeligt fund i en københavnsk lejlighed, da man finder tre mumificerede lig om et spisebord med en ledig plads klar. Mørck og Assad kommer på sagen, og spørgsmålene er nu: Hvem er mumierne? Og hvem er den fjerde plads til? Det er den sidste film med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i de to hovedroller.

billetsalg

Smallfoot
Animationsfilmen handler om den søde yeti Migo, der tror på, at mennesker eksisterer – også selvom hans samfund hævder, at det bestemt ikke er sandt. Det får imidlertid den afskyelige snemand til at tage ud på en farefuld rejse for at bevise, at han har ret. Filmen er ligeledes også en historie om venskab, mod og om at være evig nysgerrig på verden.

billetsalg

Team Albert
Ungdomsfilmen har YouTuberen Albert Dyrlund i hovedrollen som sig selv. Han vil i filmen ikke acceptere, at man ikke kan gøre det, man har lyst til og samtidig få succes. Albert gør derfor oprør mod både skole, forældre og hele verden for at blive det, han er bedst til: En, der underholder hele verden gennem YouTube. Albert er dog undervejs ved at miste sine bedste venner.

billetsalg

Feministen
Dokumentaren handler om Gudrun Schyman, som i dag er et ikon for den svenske feminisme. Hun blev i 1993 partileder for Vänsterpariet i Sverige og dannede efterfølgende Feministisk Initiativ på trods af et problemfyldt liv med en alkoholiseret far og egne indre dæmoner. Filmen følger hende fra 2014 til 2018, hvor hun bliver en del af den kvindebevægelse, som får sit udtryk i Women’s March og #MeToo.

billetsalg

Matangi/Maya/M.I.A.
Den musikalske dokumentar handler om den britiske rapper M.I.A. Hendes rødder i det borgerkrigshærgede Sri Lanka og familiens forbindelser til en tamilsk oprørsgruppe samt oplevelserne som immigrant i England har formet M.I.A.’s behov for at udtrykke sig og blande sig i de ting, folk ikke vil høre om. I et kryds af egne optagelser og nyt materiale får vi indblik i hendes personlighed.

billetsalg

Aurore - 50 somre
Det franske drama handler om en 50-årig kvinde på randen af nervøst sammenbrud. Hun er lige gået fra sin mand, har mistet sit arbejde, hendes økonomi er dårlig og har lige fået at vide, at hun skal være bedstemor. Men så møder Aurore en gammel kæreste, der vender op og ned på hendes liv - for hvem siger, man ikke kan starte forfra som 50-årig?

billetsalg

SE København
Dokumentarfilmen er optaget gennem de sidste 5 år og er inspireret af en række eksperimenterende filmskabere fra 1920’erne. Filmens fotograf er gået på opdagelse for at lave billeder, der får os til at SE byen. Vi ser både det storslåede og det grimme. Publikum tages således med på opdagelse i hovedstaden, en by der bliver ved med at overraske.

billetsalg

 • Journal 64 (2018)

  Thrilleren 'Journal 64' er den fjerde film baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller bøger om Afdeling Q.

 • Smallfoot (2018)

  I animationsfilmen ’Smallfoot’ bor den unge yeti Migo i en landsby i bjergene, hvor man ikke sætter spørgsmålstegn ved sin omverden.

 • Team Albert (2018)

  Filmen 'Team Albert' følger gymnasieeleven Albert, der ikke vil acceptere, at man ikke kan gøre det, du har lyst til, og få succes i live

 • Feministen (2018)

  Dokumentaren 'Feministen' handler om Gudrun Schyman, som i dag er et ikon for den svenske feminisme.

 • Matangi/Maya/M.I.A. (2018)

  Dokumentarfilmen 'Matangi/Maya/M.I.A.' handler om den britiske rapper Maya Arulpragasam, bedre kendt under scenenavnet M.I.A., der i 2007

 • Aurore - 50 Somre (2018)

  Filmen 'Aurore - 50 somre' handler om den 50-årige titelkarakter, som befinder sig på randen af et nervøst sammenbrud.

 • Se København

  SE København (2018)

  Dokumentarfilmen 'SE københavn' er optaget gennem de sidste 5 år og skabt efter en metode, som er inspireret af en række eksperimenterend

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.