Cookie- og Privatlivspolitik
Stan Lee: Nekrolog for en virkelig superhelt

Stan Lee: Nekrolog for en virkelig superhelt

(28. december 1922 – 12. november 2018)

Stem op!
37
Stem ned!
0
(reset)

Den amerikanske tegneserieforfatter Stan Lee, der blev synonym med den moderne superhelt, er gået bort i en flot alder af 95.

Spider-Man, Iron Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Daredevil, Black Panther, X-Men, Ant-Man og Thor er alle kreationer fra Lees uudtømmelige fantasi, og de er i dag legender på lige fod med manden, der skabte dem.

Han samarbejdede selvfølgelig med mange andre kreative hoveder, og folk som Jack Kirby, Steve Ditko og Larry Lieber var bl.a. essentielle for ovennævnte helte.

Fra Stanley Martin Lieber til Stan Lee
Lee blev født i 1922 som Stanley Martin Lieber af fattige immigrant-forældre fra Rumænien. Som stor teenager fik han et job i et familiemedlems virksomhed, Timely Publications, der senere blev til Marvel Comics.

Han fik tildelt tegneserie-afdelingen og blev i en alder af bare 18 redaktør. I 20 år spyttede han fantasifulde fortællinger inden for krimi-genren, gys, westerns og alt andet med ungt potentiale ud. Kvaliteten var ikke synderligt god, så en flov Stanley Martin Lieber underskrev skidtet som Stan Lee.

Senere tog han fuldt ejerskab af netop dette navn.

Som 40-årig følte Lee sig for gammel til den kulørte genre, så han besluttede sig for at takke af med en karakter, han kunne stå inde for. Hermed blev 'The Fantastic Four' skabt i 1961. En superheltegruppe der ændrede hans liv for evigt, og som fastholdt ham i netop superhelte-genren resten af hans liv.

Derefter fulgte Peter Parker a.k.a. Spider-Man, der ligesom de fire fantastiske satte teenageren i centrum med rigtige teenageproblemer side om side med deres superkræfter.

Også Hulk, Thor og Iron-Man kæmpede med menneskelige kvaler såsom stofmisbrug, fordomme og social arv. "Bare fordi han er en helt og har superkræfter, betyder det ikke, at han ikke har problemer," udtalte Lee engang til BBC.

Og spurgte journalister indtil Lees egen superkræfterer, lød svaret altid: "Held".

Resten er historie...

Lee var altså først og fremmest tegneserieforfatter, men han voksede gevaldigt med rollen. Således gik han fra at være chefredaktør hos Marvel Comics til udgiver og senere hen bestyrelsesformand for selskabet. Med årene forlod Lee Marvel og blev formand emeritus.

Lee var med til at udvikle Marvel til den gigantiske multimediekoncern, vi kender i dag. Bl.a. som producer på filmatiseringerne over selskabet mange ikoniske helte - fra Spider-Man til Avengers.

En rolle, der blev for evigt cementeret med hans såkaldte cameos i tæt på alle af Marvel-filmatiseringerne.

Hvil i fred, Stan Lee!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Som kæmpe fan og storforbruger af tegneserier helt tilbage fra starten, har jeg set mange af de originale historier fortalt af Stan Lee. Nogle mens de blev skabt i starten af 70'erne og andre fra 60'erne efterfølgende.

Som redaktør, forfatter og senere marketingsansvarlig har Stan Lee et hovedansvar for Marvels transformation til filmmediet.

R.I.P og hils i tegneseriehimlen hvor Jack Kirby og Steve Ditko venter sammen med mange andre.

Rasmus/Musen

Ej, hvor er det en trist nyhed at høre i dag, at vi måtte sige farvel til selve Marvel Studios grundlæggeren- Stan Lee! Han har revolutioneret verden totalt med alle de mange superheltefilm, som han har været med til at skabe sammen med nogle meget dygtige filmfolk.

Jeg har altid hver eneste gang, at jeg har set en Marvel film været på udkig efter, hvor Stan Lee mon ville dukke op i denne film.Når han så endelig kommer, da ved man bare, at det her vil komme til at blive det øjeblik i filmen, som man på ingen form for måde Kan glemme igen.

Nu håber og tror jeg på, at superheltegenren selvfølgelig vil leve videre fra hans hånd af. Der er mange flere superheltefortællinger, der mangler at blive fortalt, så naturligvis lever det videre igen.

Eventyret stopper ikke her Stan Lee... EXCELSIOR!
;-)

Jacob

Det kommer ikke som et chok, da han døjede med sygdom, og så opnåede han som nævnt en imponerende alder. Han var altid trofast over for fansene, og med smittende humør og humor. Han nåede heldigvis en serie kommende cameos, som vi får glæde af i fremtidige Marvel film. Jeg er mest trist over han ikke nåede at se den fjerde Avengers, og den store kulmination på Fase 3.

johnny

du redde min barndom og vil aldrig blive glemt. EXCELSIOR!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Joachim

for alllelelelelelele pengene!!!!

5 timer siden
Simon

Jeg synes X-men first class kunne noget.

20 timer siden
Vibekeuser/894605
Vibekeuser/894605

X-men første gang vi møder X-men universet.

21 timer siden
Horsi

At i tror på at Johson stadig får en triologi. I må have spist noget i ikke kunne tåle.

2 dage siden
niklasuser/662911
niklasuser/662911

The Wolverine helt klart! elsker hugh jackman skuespil, og så er wolverine bare mega badass ;)

2 dage siden

Aktive debatter