Cookie- og Privatlivspolitik
20 Gysere inspireret af virkelige hændelser

20 Gysere inspireret af virkelige hændelser

Når virkeligheden overgår fantasien!

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

Nogle gange overgår virkeligheden fantasien, og nogle af de bedste og værste gysere er faktisk inspireret af virkelige hændelser, hvor uhyggeligt det end kan lyde. Vi giver dig her lidt inspiration til Halloween-film med en skræmmende ekstra-dimension.

Psycho (1960)

Hitchcocks udødelige klassiker om den morderiske mors dreng Norman Bates.

Inspiration: Baseret på seriemorderen Ed Gein, der havde for vane at grave lig op og brugte hud og knogler fra hans ofre til at lave blandt andet lampeskærme.

The Exorcist (1973)
En pige er blevet besat. Af hvad ved vi ikke, men den påstår at være djævlen. To præster bliver hidkaldt for at uddrive dæmonen.

Inspiration: Den originale bog, der inspirede filmen var i sig selv baseret på en ægte sag om djævleuddrivelse. Fire katolske præster i 1940'ernes Maryland udførte en exorcisme på en dreng kendt i aviserne under navnet Roland Doe. Præsterne påstod at drengen talte i tunger, og at sengen rystede og svævede i rummet. Exorcismen var sanktioneret af den katolske kirke.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)
Filmen følger en familie af psykopater i sydstaternes USA, og en gruppe unge mennesker, der uheldigvis møder dem. 

Inspiration: Selvom filmen lægger op til at der er tale om en autentisk historie med den dokumentar-lignende åbning, er der kun tale om meget løse referencer til seriemorder Ed Gein og hans gerninger. 

The Hills Have Eyes (1977)
Historien om en kanibalistisk klan i Nevada-ørkenen.

Inspiration: Klanen er baseret på en legende fra Skotland i 1600-tallet om en sadistisk og morderisk kanibalistisk klan, ledt af Sawney Bean.

The Amityville Horror (1979)
En familie flytter ind i et nyt hus, uden at vide at brutale mord er blevet begået der 13 måneder før.

Inspiration: Familien i filmen er baseret på den rigtige familien Lutz, der oplevede overnaturlige fænomener, som grønt slim op ad væggene og deres børn, der svævede i luften hen over deres senge. Familien var kun i huset i en måneds tid, før de blev nødsaget til at flytte.

The Shining (1980)
Forfatteren Jack bliver langsomt drevet til vanvid, da han bliver ansat som vicevært på et hotel henover vinteren. 

Inspiration: Stephen Kings originale bog om et ondskabsfuldt hotel, var insprireret af det ægte Stanley Hotel i Colorado, hvor flere gæster vidnede spøgelser og uforklarlige fænomener. 

Poltergeist (1982)
Et hus hjemsøes og en datter bliver bortført af spøgelser, og familien finder ud af at deres hus er bygget på en indiansk kirkegård. 

Inspiration: Steven Spielbergs gyser-mesterværk har sin oprindelse i en ægte sag om familien Hermanns i Seaford, New York, der rapporterede paranormale begivenheder tilbage i 1958.

A Nightmare on Elm Street (1984)
Freddy Krueger hjemsøger og dræber unge mennesker, der hvor de er mest sårbare - i deres drømme.

Inspiriation: Wes Craven fandt inspirationen fra avisartikler om unge flygtninge fra Cambodia, der efter sigende døde af deres mareridt. Det lykkedes op til flere at forblive vågen i 6-7 dage før de endelig faldt i søvn og døde. De unge mænd blev obduceret og ingen tegn på dødsårsag blev fundet. 

Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)
Henry og hans makker bevæger sig fra  sted til sted og begår en række brutale mord. Henry er uden nogen form for anger eller morale; han kan dræbe hvem som helst når som helst. 

Inspiration: Filmen er inspireret af den virkelige seriemorder Henry Lee Lucas, der tilstod at have begået 28 mord, da han blev fanget i 1983.

Dead Ringers (1988)
Et klassisk eksempel på David Cronenbergs karakteristiske body-horror film. To identiske tvillinger (spillet af Jeremy Irons) arbejder begge som gynækologer og udnytter det faktum at ingen kan se hvem, der er hvem. 

Inspiration: Filmen tager sin inspiration fra to virkelige identiske tvillinger Cyril og Stewart Marcus, der begge arbejdede som gynækologer i New York City og som døde under mystiske omstændigheder i juli 1975.

Child’s Play (1988)
En morder overfører sin sjæl til en dukke og forsøger desperat at komme tilbage i en ny menneskekrop. 

Inspiration: I 1909 påstod Robert Eugene Otto at en af hans tjenestefolk havde brugt Voodoo til at forbande en af hans gamle dukke, der bevægede sig fra rum til rum og væltede møbler.

Ondskabens Øjne (1991)
En morder kendt under navnet Buffalo Bill bortfører kvinder, dræber dem og fjerner deres hud. En FBI-agent søger hjælp hos den berygtede og indspærrede kannibal Hannibal.

Inspiration: Endnu en film løst baseret på Ed Gein. Da Geins mor døde, blev han besat af at bringe hende tilbage. Til det formål brugte han sine ofres hud til at lave en 'damedragt', så han kunne blive til sin mor. 

From Hell (2001)
Frederick Abberline er detektiv for Scotland Yard og jagter seriemorderen, der er kendt under navnet Jack The Ripper.

Inspiration: Filmens plot er baseret på Alan Moores grafiske roman af samme navn. Historien udspiller sig under de virkelige Whitechapel mord begået af Jack The Ripper i slutningen af det 19. århundredes London. 

Open Water (2003)

To dykkere bliver fanget i haj-inficeret vand efter deres guide-gruppe efterlader dem.

Inspiration: Den virkelige historie om Tom og Eileen Lonergan, der ved et uheld bliver efterladt i The Great Barrier Reef i Australien. De to dykkere blev aldrig fundet igen.

Wolf Creek (2005)
Tre backpackers bliver jaget af en galning i den australske outback.

Inspiration: Filmen tager sin inspiration fra en række grusomme seriemord begået i australien. Blandt andet Ivan Milat, også kaldet The Backpack Killer, som myrdede backpackers i 1990'erne. 

The Girl Next Door (2007)
En teenagepige bliver torturet og holdt fanget af hendes tante og fætre.

Inspiration: Sylvia Likens var en 16-årig pige, der boede under opsyn af Gertrude Baniszewski i 1965. Gennem en tre måneders periode blev Likens tortureret og sultet til døde af Baniszewski og hendes børn. 

Zodiac (2007)
I 1970'ernes Californien leder detektiver desperat efter den ny berømte Zodiac-morder. 

Inspiration: Zodiac-morderen er aldrig blevet fanget. Gennem breve til aviser og efterforskere påstod han at have dræbt 37 mennesker, dog blev kun 5 ofre bekræftet.

The Strangers (2008)
En gruppe maskerede mænd bryder ind hos et par og terroriserer dem.

Inspiration: Filmen er baseret på op til flere sager. Den største inspiration kom fra Tate-morderne, hvor medlemmer af den berygtede Manson familie, myrdede 5 mennesker, inklusive den højgravide skuespillerinde Sharon Tate.

Nattens dæmoner (2013)
To paranormale efterforskere undersøger en sag om uforklarlige hændelser i et afsides hus.

Inspiration: Baseret på de virkelige Ed og Lorraine Warren og deres oplevelser i et fjernt hus i Rhode Island i 1971. 

Annabelle (2014)
John Form køber en antik dukke, som senere bliver besat af et morderisk kultmedlem. Dukken hjemsøger familien, der med hjælp fra en præst forsøger at exorcere dæmonen. 

Inspiration: Dukken Annabelle var oprindeligt med i 'Nattens dæmoner' og får her sin egen film. Dukken er baseret på en ægte dukke, som Ed og Lorraine Warren efterforskede i slutningen af 1960'erne.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

1 dag siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

6 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter