Cookie- og Privatlivspolitik
Viggo Mortensens 6 bedste roller

Viggo Mortensens 6 bedste roller

Den dansk-amerikanske skuespiller fylder 60 år i dag

Stem op!
44
Stem ned!
0
(reset)

Viggo Mortensen kan i dag fejre sin 60-års fødselsdag. Det markerer vi med en hyldest af den dansk-amerikanske skuespillers seks bedste roller. 

Skuespilleren er til næste år biografaktuel i Green Book (en rolle han allerede er på tale til en Oscar for), og så har han tilmed sin debutfilm som instruktør på vej.

Et højt hurra skal lyde for verdens sejeste Viggo!

G. I. Jane

Master Chief John Urgayle - G. I. Jane (1997)
En af Viggo Mortensens tidlige succeser kom i 1997 med filmen 'G.I. Jane'. I filmen spiller han den benhårde Master Chief John Urgayle, der giver Demi Moore kamp til stregen. Mortensen er fuldstændig nådesløs i rollen som den psykopatiske Navy SEAL, der ikke vil acceptere kvinder i sin enhed.

Aragorn - Ringenes Herre-trilogien (2001-03)
Nok den mest ikoniske rolle Viggo Mortensen har haft i en af de mest ikoniske film-trilogier nogensinde. Mortensen var stadig relativt ukendt, da han valgte at tage rollen som den stoiske Aragorn, arving til Gondors trone. I den sidste film Kongen vender tilbage leverer Mortensen en tale, der kan måle sig med Braveheart, når det kommer til episke filmmonologer. 

Tom Stall - A History of Violence (2005)
Viggo Mortensen har vist, at han komfortabelt kan snige sig ind i et væld af dramatiske roller: fra familiefar til action-stjerne. I det første samarbejde med den canadiske instruktør David Croneberg spiller han faktisk begge dele. En familiefar der forsøger at lægge sin fortid som hardcore gangster bag sig.
 

Nikolai - Eastern Promises (2007)
Viggo Mortensen taler i alt syv sprog, så det er ikke overraskende, at han nemt finder sig til rette med en russisk accent. Her spiller han Nikolai, en håndlanger og chauffør for den russiske mafia, der bl.a. parterer lig for at skjule deres identitet. Filmen følger Nikolai, der forsøger at navigere i den kriminelle russiske underverden. Filmen gav desuden Mortensen hans første Oscar-nominering.

Man - The Road (2009)
I filmatiseringen af Cormac McCarthys roman, 'The Road', spiller Viggo Mortensen rollen som en far, der må føre hans søn gennem et postapokalyptisk landskab for at nå havet. Men farer lurer overalt, og far og søn må kæmpe for at overleve. For at forberede sig til rollen og give karakteren en udmagret udseende, sultede Mortensen sig selv i perioder omkring optagelserne.

Captain Fantastic

Ben - Captain Fantastic (2016)
Dramaet var med til at give Mortensen hans anden, velfortjente Oscar-nominering. Dansk-amerikaneren spiller en far, der må gøre op med sin utraditionelle opvækst af sine børn, da deres mor dør. Han leverer rollen perfekt som den stålsatte, ukonventionelle familiefar, der forsøger at give sine børn et anderledes syn på livet. 

Viggo Mortensen er næste gang aktuel i Green Book, der får premiere den 21. februar 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alexiauser/708166

I glemte Hidalgo!

Martin

Hans bedste præstation er da i Sean Penns 'Indian Runner'..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Antaeus

Der er ingen tvivl om at Harry Potter universet og film-fortsættelserne foregår i et fantastisk og magisk univers. Men her hører ligheden også op.

21 timer siden
P.user/231967
P.user/231967

Hvor er filmen om madame Curie, med titlen: "Radioactive" blevet af. Den er overhovedet ikke med i listen.

1 dag siden
Preben

Klasse klasse! Jeg elsker tennis! Mon ikke snart der kommer en film om Padel tennis? En sport der i den grad har gjort tennis sexet igen.

5 dage siden
Trine

Nøj hvor jeg glæder mig!!!

5 dage siden
The Joker

Hold da op med at pyller! Det er en film med zombier. Det er en B-FILM FFS. Det er fiction.

5 dage siden

Aktive debatter