Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1997

Årets bedste film 1997

Sidste chance for at stemme og vinde billetter

Stem op!
55
Stem ned!
0
(reset)

1997 markerer året, hvor Leonardo DiCaprio - kun 22 år gammel - blev "king of the world" i en af filmhistoriens største film, Titanic. Men '97 bød også på andre fantastiske film, som absolut er værdige til at tage kampen op mod katastrofe-romancen. Vi skal nemlig til det igen:

Hvilken film var den bedste fra filmåret 1997?

En svær opgave, da året har alt fra stærke Oscar-vindere til farverig science fiction (The Fifth Elementh) og James Bond (Tomorrow Never Dies) over Tarantino (Jackie Brown) og strippende, langtidsledige mænd (The Full Monty).

Will Smiths star-power blev i den grad understreget, da han sammen med Tommy Lee Jones gav den som Men in Black. Men det er også året, hvor Matt Damon og Ben Affleck for alvor trådte ind på den store scene i den rørerende Good Will Hunting, som indbragte Oscars til makkerparret samt Robin Williams for sin stærke præstation.

I Oscar-regi løb den mørke noir-krimi L.A. Confidential også med to statuetter, bl.a. til Kim Basinger som luderen med et hjerte af guld og på manus-fronten, mens Jack Nicholson og Helen Hunt blev hyldet for As Good as It Gets.

Boblere:
Som altid måtte flere fremragende film lade livet, for at give plads. Værker som Boogie Nights, Amistad og The Game, der alle kom fra mesterinstruktører. Popcorn-film som Face Off og Con Air, opfindsom sci-fi som Gattaca og Starship Troopers klarede heller ikke cuttet, mens de danske bidrag Hannibal & Jerry og Barbara heller ikke fik en placering. Sidst måtte den smukke Livet er smukt springes over.  

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Canberrauser/353152

Har set den film flere gange og bliver aldrig træt af de skøre figurer i denne super morsomme film.

Vuser/894605

En film der bare har og kan det hele. Tåreperser og kærlighed. Desuden fantastiske skuspilspræstationer.

Ana

For mig var det: The Fifth Element
Jeg valgte den fordi, at det er en af de film, som har gjort allerstørst indtryk på mig. Handlingen, musikken og kostumerne er bare helt fantastisk.
Diva Plavalaguna’s Diva Dance er stadig et af de sværeste numre at synge, men jeg synes også at det er et af de smukkeste numre der findes.
Det vildeste for mig er at Luc Besson’s vision stadig holder. Der er mange film og serie hvor man ud fra de computer og mobiler der bliver brugt, kan se hvornår filmen er lavet, hvilket godt kan sprænge den bobble jeg er i når jeg ser en god film. Jeg bliver stadig transporteret ud i fremtiden, når jeg ser The Fifth Element hvilket er en af årsagerne til, at det stadig er en af mine yndlings film.

Base

Jeg elskede bare alt ved den film - Robin Williams og Matt Damon spillede fantastisk godt - og selve historien er bare fænomenal :-)

Louiseuser/284800

Men In Black, fordi den er så fuld af humor, godt skuespil og originalitet. Good Will Hunting er en hjertevarm og fantastisk film,den fortjener også en stemme... I det hele taget et stærkt hold af film der havde premiere det år. Woe.

Charlotteuser/145394

fordi den er den mest intelligente film :)

Belinda

Den stemte jeg på, fordi det var den fedeste film - fyldt med både Romantik og action Er stadig lige vild med den, for mig er det en Kultfilm og selv mine børn har set den og nogle af dem har dvden også, netop fordi den er så fed <3

Jane

Det kan kun blive storfilmen Titanic, fantastisk film

Dan

skarpt efterfulgt af Good Will hunting

Unicornuser/455498

En storfilm - en klassiker

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

1 dag siden
Hans

Interessant. Har altid elsket hans roller.

1 dag siden
Antaeus

Han er en legende.
Det er ærgerligt, at den nyeste trilogi har gjort alt de kunne for at ødelægge legenden og alle tiders helt.

1 dag siden
Antaeus

Nå, den video kunne man så ikke se herinde uden at slå alle cookies til.
Det kan i godt glemme, jeg ser den andet steds.

2 dage siden
Zekiuser/914434
Zekiuser/914434

.... eller "Soning" på dansk. Fra 2007 med Kiera Knightley og James MacAvoy. Det er den med den lange uafbrudte sekvens fra Dunkirk i 1940.

4 dage siden

Aktive debatter