Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1996

Årets bedste film 1996

Stem og vind billetter

Stem op!
83
Stem ned!
0
(reset)

Det er som at skulle vælge mellem sine børn – umuligt! For filmåret 1996 bød på op til flere forrygende titler over et bredt genremæssigt spænd. Men vi skal til det igen: Hvilken film er den bedste?

Kigger man på Oscar-vinderne, finder man bl.a. The English Patient med hele ni Oscars for bl.a. Bedste film, Bedste instruktør og Bedste score. Coen-brødrenes Fargo løb med to Oscars – den for bedste kvindelige hovedrolle til Frances McDormand og bedste manuskript.

Roland Emmerichs invasionsfilm Independence Day fik en Oscar for bedste effekter, mens Cuba Gooding Jr. tog en gylden statuette for bedste mandlige birolle i Jerry Maguire

I Danmark væltede Nicolas Winding Refn ind i biografen med sin debutfilm Pusher. Der var også stoffer på menuen med Danny Boyles Trainspotting, mens det gjaldt den umulige kærlighed i Romeo + Juliet.

Samme år var der også smæk på Tom Cruise udover ’Jerry Maguire’, nemlig i Mission: Impossible, mens gysergenren blev fodret med Scream, og Guldpalme-vinderen var Mike Leighs drama 'Secrets & Lies'.

I udvælgelsen af de 10 film har vi naturligvis måttet sige farvel til flere personlige favoritter. Men sådan er legen. Derfor har vi noget ufrivilligt fravalgt bl.a. The Rock, Mars Attacks!, Klokkeren fra Notre Dame og The Long Kiss Goodnight.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Holmuser/923326

Jeg stemmer på:

Mission: Impossible - Brian De Palma

castigo

Pga. den der scene du ved nok ;)

granlienuser/5582

Fed film, som jeg stadig elsker at se

kasper

mission impossible 1 glemmer den aldrig det år den lå nr 1 i bio i danmark håber den vinder

Palleuser/687007

Mit valg på Favoritfilm - 1996 er faldet på "Mission Impossible". Det har (som sædvanlig) været et svært valg, men jeg synes at Brian de Palma virkelig lavede et mesterværk med denne spion-thriller, som associerer kraftigt til den kolde krig. Filmen har en hæsblæsende handling lige fra start til slut og Tom Cruise i hovedrollen som agenten Ethan Hunt skifter brillant hele tiden mellem skarpsindighed og rå manpower, og leverede én af hans karrieres største præstationer. Endvidere skal fremhæves skuespillere som Vanessa Redgrave, Jon Voigt og Kristin Scott-Thomas der tillige leverede nogle fornemme præstationer i deres biroller i denne fremragende spion-thriller som mange længe havde savnet. Derfor denne film som efterfølgende har ført meget godt med sig.

Irinaliva Maryannuser/1493359

Jeg kan godt lige filmen samt skuespillerne. Jeg synes, at filmen altid er spesielt med Leonardo De Caprio.

Steen Flemming

Den er skøn og meget klassisk engelsk.

9No

Fargo er den bedste film fra 1996 og også den der holder bedst 22 år efter. Underspillet, men hylende morsom sort komedie, med en super cast af skuespillere og en skæv stemning hele vejen igennem. Yah!

Ginauser/1462682

Det er en underholdende film, som aldrig vil ældes og i min verden vil det altid være en klassikker og en must-see film.

jan KAuser/347337

pusher - dansk og rigtig god kvalitet og historie

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Cecilia

1. Spider-Man 2
2. Spider-Man
3. Spider-Man: Into the Spiderverse
4. Spider-Man: Homecoming

19 timer siden
rene

spider man 2002 er første møde med spider man på store læred og ingen kærlighed er jo større end den første

21 timer siden
H. I.user/305713
H. I.user/305713

Som 11-årig kom jeg ved en misforståelse til at se Frankensteins monster - og får stadig 50 år efter et chok hvis jeg pludselig ser et billede af h

22 timer siden
dennisuser/185130
dennisuser/185130

Helt enig hvad angår Ju-on. Da jeg var yngre og havde fået den. Tog det mig en uge at se den færdig.

1 dag siden
Isabella

Engang mine forældre havde fået nogle nye venner, fik jeg sammen med nogle af mine søskende lov til at overnatte hos dem.

1 dag siden

Aktive debatter