Cookie- og Privatlivspolitik
5 film der vækker din indre astronaut

5 film der vækker din indre astronaut

"Houston, we have a problem"

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Filmen First Man med Ryan Gosling i hovedrollen som den første mand på Månen, Neil Armstrong, er aktuel i biograferne til virkelig flotte anmeldelser.

I den anledning har vi udvalgt fem af de bedste film om astronauter, som du allerede burde have set.

Her på redaktionen elsker vi metafysiske rumfilm som Rumrejsen 2001, Moon og Interstellar. De er dog ikke med på denne liste, da vi har valgt at fokusere på de film, der har en mere realistisk tilgang til udforskningen af det uendelige univers.

Apollo 13 (1995)
Det er sjældent, at man ser en film, som handler om en mislykket mission. Men dette er netop, hvad Ron Howards Oscar-vindende film om en af NASA's mest nervepirrende missioner. Grunden til at det ligner, at Tom Hanks flyder i vægtløshed, er fordi, det gjorde han i virkeligheden. For at opnå effekten af astronauter, der svæver, blev scenerne i rumskibet filmet i et specialdesignet fly, hvor det er muligt at opnå vægtløshed i 20 sekunder ad gangen. 

The Right Stuff (1983)
En film til rigtige mænd om at gøre dét kun få mennesker er i stand til. Philip Kaufmans 'The Right Stuff' (Mænd af den rette støbning) bygger på Tom Wolfes bog af samme navn om de første amerikanske astronauter og deres kamp for at nå ud i rummet. Det er svært ikke at få kuldegysninger, når Bill Contis ikoniske musik spiller, og astronauterne går langsomt mod kameraet i deres rumdragter. En scene, der sidenhen er blevet hyldet og kopieret utallige gange - bl.a. i Armageddon.

Gravity (2013)
Ligesom 'Rumrejsen 2001' revolutionerede filmen 'Gravity', hvordan rummet ser ud på det store lærred. Især i 3D! På intet tidspunkt er vi i tvivl om, at Sandra Bullock svæver i vægtløshed og befinder sig i konstant livsfare. Instruktør Alfonso Cuarón har formået at skabe et troværdig fortælling om en af de værst tænkelige scenarier - side om side med en indre rejse hos hovedkarakteren.

Countdown (1968)
Robert Altmans drama 'Countdown' handler om en fiktionel rejse til månen og udkom året før den virkelige månelanding. Den kolde krig var på sit højeste, da filmen blev udgivet, og her er der tale om et rumkapløb i den bogstaveligste forstand. Sovieterne og amerikanerne prøver desperat hver især at være de første til at lande på månen, og vil gøre alt for, at det skal lykkedes. 

 

The Martian (2015)
Astronauten Mark Watney strander på Mars, efter en storm rammer planetens overflade. Han må nu finde en måde at kontakte Jorden og komme hjem på. Matt Damon spiller den efterladte astronaut, der må bruge hans få resssourcer og store opfindsomhed til at overleve - tilsat en god mængde humor. Filmen bygger på Andy Weirs bestseller og er instrueret af sci fi-kyndige Ridley Scott.

First Man er aktuel i biograferne.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

hehe

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jan
Jan

Jeg kunne ikke være mere enig! :)

1 dag siden
Rebekka

Ingen tvivl om Gerwig gør filmen og karaktererne til sine egne, men hun starter så også filmen med mere eller mindre at afsløre de to ting, der er

3 dage siden
rene

mystic river
harry potter de vise sten
den grønne mill
en verden udenfor
ringenes herre eventyret om ringen

3 dage siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

1 uge siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

1 uge siden

Aktive debatter