Cookie- og Privatlivspolitik
Viggo Mortensens Green Book vinder publikumsprisen i Toronto

Viggo Mortensens Green Book vinder publikumsprisen i Toronto

En stensikker Oscar-film

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Den 41. omgang filmfestival i Toronto er netop løbet af stablen, hvor vi deltog for at få indblik i det kommende års vigtigste titler.

En af disse er uden tvivl feel good-filmen Green Book, der netop har vundet festivalens hovedpris, the Grolsch People’s Choice Award. En pris der, som titlen afslører, bestemmes udelukkende af publikum.

Og en pris, der ofte er første indikator på Oscar-uddelingens toppriser. Sidste år gik publikumsprisen til Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - året før til La La Land.

'Green Book' har dansk-amerikanske Viggo Mortensen i hovedrollen over for Mahershala Ali (der vandt en Oscar forrige år for 'Moonlight'). De to spiller et yderst umage makkerpar som den småkriminelle Tony Lipp (Mortensen) og den fintfølelende jazzmusiker Doctor Shirley (Ali), der sammen rejser igennem USA’s mest racistiske stater på en koncertturne.

Resultatet er yderst morsomt og samtidigt perfekt krydret med vigtige grundpointer om racediskriminationen i 1960erne. Læs vores første reaktion og udpluk fra pressekonferencen her.

Instruktøren bag er Peter Farrelly - jep, ham der lavede film som Dum og dummere og Vild med Mary sammen med sin bror Bobby.

Green Book får dansk premiere den 21. februar.  

Runner-Ups og Midnight Madness
To andre film var tæt på at modtage samme ære, da de var runner-ups. Barry ”Moonlight” Jenkins' If Beale Street Could Talk om et ungt par skilt ad af racediskriminationen i 60erne og Alfonso Cuarón’s poetiske Netflix-film 'ROMA'.

At festivalens helt store tilløbsstykke A Star is Born ikke fik en af de tre topplaceringer, er overraskende, men det gør formentligt ikke filmens chancer for store Oscar-nomineringer mindre. Til gengæld er det måske netop ved uddelingen næste år, vi får en Oscar-sejr til Viggo Mortensen, hvilket ville være velfortjent!

If Beale Street Could Talk afventer en dansk premieredato.

ROMA vises kun en enkelt gang i biografen, nemlig til dette års CPH PIX-filmfestival.

En anden af festivalens prestigefyldte priser går til de såkaldte Midnight Madness-film, der oftest er i omegnen af gysergenren. Her vandt Vasan Bala’s ‘The Man Who Feels No Pain’, mens David Gordon Green’s Halloween fik en runner-up-placering.

Halloween får dansk premiere den 18. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Nora

Jeg er så begejstret for at se hvilken film der skal vinde det bedste billede, såvel som de andre kategorier.

2 timer siden
Marianne

Kæledyrenes hemmelige liv 2. Nej hvor jeg bare glæder mig Den første film var super godt lavet og hylende morsom.

20 timer siden
Christian

Det siger de seriøst hver eneste gang! Lol.. Dermed sagt er jeg kæmpe Marvel fan og glæder mig til denne film :-)

20 timer siden
TheGreatAngel

Har da stemt.. men synes det var svært i år til forskel for sidste år hvor jeg synes det var lidt oplagt..

22 timer siden
TheGreatAngel

Du kan se det på tv2 men også i nordisk film biografer med start kl.22, hvis det altså siger dig noget at se det med kæmpe lærred og 50-60 menneske

22 timer siden

Aktive debatter