Cookie- og Privatlivspolitik
Viggo Mortensens Green Book vinder publikumsprisen i Toronto

Viggo Mortensens Green Book vinder publikumsprisen i Toronto

En stensikker Oscar-film

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Den 41. omgang filmfestival i Toronto er netop løbet af stablen, hvor vi deltog for at få indblik i det kommende års vigtigste titler.

En af disse er uden tvivl feel good-filmen Green Book, der netop har vundet festivalens hovedpris, the Grolsch People’s Choice Award. En pris der, som titlen afslører, bestemmes udelukkende af publikum.

Og en pris, der ofte er første indikator på Oscar-uddelingens toppriser. Sidste år gik publikumsprisen til Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - året før til La La Land.

'Green Book' har dansk-amerikanske Viggo Mortensen i hovedrollen over for Mahershala Ali (der vandt en Oscar forrige år for 'Moonlight'). De to spiller et yderst umage makkerpar som den småkriminelle Tony Lipp (Mortensen) og den fintfølelende jazzmusiker Doctor Shirley (Ali), der sammen rejser igennem USA’s mest racistiske stater på en koncertturne.

Resultatet er yderst morsomt og samtidigt perfekt krydret med vigtige grundpointer om racediskriminationen i 1960erne. Læs vores første reaktion og udpluk fra pressekonferencen her.

Instruktøren bag er Peter Farrelly - jep, ham der lavede film som Dum og dummere og Vild med Mary sammen med sin bror Bobby.

Green Book får dansk premiere den 21. februar.  

Runner-Ups og Midnight Madness
To andre film var tæt på at modtage samme ære, da de var runner-ups. Barry ”Moonlight” Jenkins' If Beale Street Could Talk om et ungt par skilt ad af racediskriminationen i 60erne og Alfonso Cuarón’s poetiske Netflix-film 'ROMA'.

At festivalens helt store tilløbsstykke A Star is Born ikke fik en af de tre topplaceringer, er overraskende, men det gør formentligt ikke filmens chancer for store Oscar-nomineringer mindre. Til gengæld er det måske netop ved uddelingen næste år, vi får en Oscar-sejr til Viggo Mortensen, hvilket ville være velfortjent!

If Beale Street Could Talk afventer en dansk premieredato.

ROMA vises kun en enkelt gang i biografen, nemlig til dette års CPH PIX-filmfestival.

En anden af festivalens prestigefyldte priser går til de såkaldte Midnight Madness-film, der oftest er i omegnen af gysergenren. Her vandt Vasan Bala’s ‘The Man Who Feels No Pain’, mens David Gordon Green’s Halloween fik en runner-up-placering.

Halloween får dansk premiere den 18. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Man kunne også forestille sig at Jurassic World vil udvide til serieformatet ligesom Lucasfilm gør i stor stil med Star Wars.

1 dag siden
Jonas user/950929
Jonas user/950929

Normalt ville man kunne finde en ting eller to positivt om en hver film, men dette b films projekt ligner noget lavet af en 3 klasse.

2 dage siden
Thomas

Allermest glæder jeg mig bare til at komme i Biffen igen. Det har jeg ikke været siden 1917... havde premiere.

3 dage siden
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jonas. Biografen er under ombygning, så den forventes først åben til juli.

Mvh.
Hartvig, kino.dk

3 dage siden
Jonas Nikolaj

Hvad med Nordisk film biografer Næstved. Hvornår regner man med, at den åbner?

3 dage siden

Aktive debatter