Viggo Mortensen springer ud som komiker i sikker feel good-succes

Vi har set Green Book i Toronto
Billede
(© NORDISK FILM)

TORONTO. ”I de syv-otte år, jeg har deltaget på Toronto Filmfestivalen, og det var med gode film, har jeg aldrig før oplevet publikum reagere på en film, som de har gjort på denne”, fortalte en tydeligvis stolt Viggo Mortensen ved dagens pressekonference på Green Book.

”Der er måske et par filmeksperter derude, der vil afskrive den her film, fordi det er en feel good-film, men hvad er der galt i det?”, spurgte Mortensen i samme anledning.

Og ja, han har ret ham Viggo. ’Green Book’ er en rigtig feel good-film, men det er samtidig en fortælling, der ubesværet balancerer komik med alvorlige tematikker og historisk tyngde. Og så er den baseret på virkelige begivenheder.

Mahershala Ali, der vandt en Oscar for Moonlight, spiller en sofistikeret afroamerikansk musiker, der i 1962 hyrer en lettere overvægtig, italiensk og småracistisk motormund af et muskelmand til at køre ham gennem den absolut mest racistiske del af USA

Med sig har de den såkaldte ’Green Book’, der vejleder rejsende i, hvilke spisesteder og hoteller der vil tage imod afroamerikanske medborgere.

Mortensen leverer en af karrierens bedste, mest elskværdige og uden tvivl mest morsomme præstationer over for en ligeledes blændende Ali som hans direkte modsætning. Sammen er de det umage par, som har dannet rygrad i film som Driving Miss Daisy og De urørlige, og resultatet ligner da også en vaskeægte publikumssucces. Oscar-nomineringer er ikke til at komme uden om.

Green Book er instrueret af Peter Farrelly og får dansk premiere den 21. februar.