Ugens premierefilm

Fra krimi-mysterie til science fiction-mesterværk
Billede
(© Nordisk Film)

Ugens premierefilm byder på et ægteskabsdrama, en Cannes-vinder og en gyserfilm, videre til et krimi-mysterie, en hævnthriller og et science fiction-mesterværk.

A Simple Favor
Krimi-thrilleren 'A Simple Favor' følger den forsigtige Stephanie, der udvikler et umage venskab med den udfarende Emily. En dag forsvinder Emily dog pludselig sporløst. Stephanie kaster sig derfor ud i en større eftersøgning, der viser sig at være fyldt med både overraskelser og hemmeligheder samt mord og hævn. De to kvinder spilles af Anna Kendrick og Blake Lively.

billetsalg

The Wife
’The Wife’ handler om Joan (Glenn Close), der i 40 år har tilsidesat sit eget talent, drømme og ambitioner for at støtte sin mand og hans karriere. Hun har endda ignoreret hans utroskab. De har opbygget et ægteskab kun på hans præmisser. Men den aften, hvor han skal modtage Nobels Litteraturpris, beslutter Joan at konfrontere ham med sit livs største offer og røber hemmelighed bag hans karriere.

billetsalg

Grænse
Det svenske og fantasifulde drama 'Grænse' handler om toldvagten Tina, der er ufatteligt god til sit job, da hun kan lugte andres følelser - og hermed om de har gjort noget forkert. En dag møder hun en mystisk mand på jobbet, og snart blomstrer kærligheden mellem de to. Filmen vandt hovedprisen i sidekonkurrencen Un Certain Regard på årets filmfestival i Cannes.

billetsalg

Hell Fest
Gyserfilmen 'Hell Fest' foregår i en forlystelsespark, hvor en mystisk og maskeret seriemorder terroriserer en flok venner på grummeste vis. Parkens øvrige gæster tror imidlertid, at det hele blot er en del af forlystelsesparkens morbide underholdning, mens det i virkeligheden altså gælder liv eller død. Tidligere har gysere som ’The Funhouse’ og ’Carnival of Souls’ fundet sted i en forlystelsespark.

billetsalg

Peppermint
Hævnthrilleren 'Peppermint' handler om Riley North, der vågner fra en koma efter et brutalt overfald på sin familie, hvor både hendes mand og datter blev dræbt. Politiet ved, hvem gerningsmændene er, men systemet insisterer på at beskytte dem, hvorfor de går fri. Riley beslutter derfor at tage sagen i egen hånd og indleder nu en hævnfuld plan. Hovedrolleindehaveren Jennifer Garner går Liam Neeson fra ’Taken’ i bedene som den hævngerrige Riley.

billetsalg

Rumrejsen 2001
Stanley Kubricks ’Rumrejsen år 2001’ fra 1968 er med sin storslåede billed- og lydside en milepæl i science fiction-genren. Filmen er også en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på jorden og i universet, hvis fortælling folder sig ud fra forhistorisk tid og langt ind i fremtiden. Mesterværket bliver vist i en nyrestaureret IMAX-udgave.

billetsalg