Ugens premierefilm

Få overblikket her
Billede
(© Dommerens Valg/Scanbox)

Premierefilmene i denne uge byder på en ny filmatisering af en klassiker, en dokumentar om en af verdenens bedste operasangerinder og om et britisk retsalgsdrama.

Klik på titlerne for at læse mere og bestille billetter.

 

Dommerens valg

Finoa Maye er en højtrespekteret dommer ved familieretten i det britiske High Court. Dilemmaer har hun set mange af, men da forældrene til den 17-årige Adam dukker op, bliver det pludseligt meget personligt. Adam er nemlig diagnosticeret med leukæmi. Så er han også medlem af Jehovas Vidner, hvilket betyder at han ikke må modtage en blodtransfusion, der kan redde hans liv. 'Dommerens valg' har Oscar-vinder Emma Thompson i hovedrollen som den splittede dommer og Stanley Tucci som hendes mand. Den livstruede dreng Adam spilles af Fionn Whitehead, som gjorde sig bemærket i Christopher Nolans Dunkirk.

 

Maria by Callas

Dokumentarfilmen 'Maria by Callas' handler om en af de mest kendte operasangerinder i verden. Maria er kendt for hendes bel canto-teknik, en vidtspændende stemme med en distinkt klang og en magnetisk sceneudstråling. Fortællingen inkluderer nye videooptagelser og billeder af Maria, der aldrig har været offentlige før. Sangerinden nåede at synge 75 forestillinger og har haft flere store titelroller i bl.a. Puccinis ’Tosca’ og i Beethovens ’Fidelio’.

 

Papillon

'Papillon', instrueret  af danske Michael Noer, en genindspilning af det biografiske drama med samme titel fra 1973. Man følger Henri ’Papillon’ Charrière, der ender i en berygtet fangelejr i Fransk Guyana efter at være dømt til livsvarigt fængsel for et mord, han ikke har begået. Papillon må samarbejde med Louis Dega, en intellektuel outsider. Filmen er baseret på den autobiografiske bog af samme navn fra 1969, hvor Charrière fortæller om opholdet på fangelejret, han formåede at flygte fra i 1945. På rollelisten står Charlie Hunnam og Rami Malek, samt danske Roland Møller, i sit tredje samarbejde med Michael Noer.