Oscar dropper den nye kategori: "Bedste populære film"

I hvert fald for nu…
Billede
(© Marvel Studios / Oscars)

Det er ikke meget mere end fire uger siden, at vi kunne skrive nyheden om, at Oscar-akademiet ville indføre den nye kategori ”Outstanding Achievement in Popular Film”. Altså en kategori, der skulle hylde de brede film, som trækker folk i biografen og dominerer ved billetlugerne.
 
Kriterierne for den nye pris blev dog aldrig yderlige specificeret af akademiet – og nu trækker de i land.

I en pressemeddelelse lyder det nemlig, at den nye kategori ikke vil blive præsenteret ved den kommende og 91. udgave af prisuddelingen, og de fortsætter:

- Akademiet anerkendte, at implementering af enhver ny pris ni måneder inde i året skaber udfordringer for film, der allerede er udsendt.
 
Grunden til, at Oscar-udvalget nu trækker i land skal nok også findes i den meget negative modtagelse som den nye kategori fik. Men selvom den nye statuette ikke bliver uddelt i 2019, er der dog ikke ensbetydende med, at den helt er lagt i graven:

- Rådet fortsætter aktivt med drøftelser og vil undersøge og søge yderligere input vedrørende denne kategori.

Men det bliver dermed ikke ved det kommende Oscar-show, at man vil kunne se en af de gyldne statuetter blive uddelt i kategorien for den såkaldte ”Bedste populære film”. Derfor må film som Deadpool 2, Black Panther og Avengers: Infinity War finde andre kategorier at markere sig i til uddelingen næste år.