/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Lady Gaga og Bradley Cooper har vundet alles hjerter i Toronto

Lady Gaga og Bradley Cooper har vundet alles hjerter i Toronto

A Star is Born er filmen alle taler om

Stem op!
57
Stem ned!
0
(reset)

De vanvittigt gode tidlige reaktioner på Bradley Coopers romantiske drama A Star is Born har været ude i et par uger, men her på Toronto International Film Festival er hypen for alvor vokset.

Nu har vi også set det romantiske drama, der uden tvivl er spidskandidaten til Oscar-showet 2019, og som med god grund har været den mest omtalte film på festivalen.

Cooper, der har instrueret, spiller en country-musiker, der drikker sig igennem tilværelsen, indtil han en dag en møder ung aspirerende musiker (spillet af Lady Gaga), der har kæmpe potentiale men mangler selvtilliden.

Gaga har skrevet nye sange til filmen, og har simpelthen lagt festivalen ned af ren begejstring for hendes første filmhovedrolle som en slags moderne Askepot. En fortælling der i den grad spejler sig i popidolets egen kamp for at bryde igennem i musikbranchen, der fandt hende for grim, indtil hun genfandt sig selv som ikonet Lady Gaga.

Gaga gav mig selvtilliden
Instruktøren Cooper mødte sammen med sin hovedrolleindehaver op til pressekonferencen i Toronto, hvor han startede ud med at fortælle, hvorfor netop denne film blev hans instruktør-debut.

- Det hele startede for seks år siden til en Metallica-koncert, hvor jeg stod bag Lars Ulrichs trommesæt og så udsigten fra scenen af… publikum… og jeg tænkte, at jeg aldrig havde set en film fortalt kun fra scenen af, fortalte Cooper, før han pegede på Lady Gaga.

-Men epicentret var Lady Gaga. Hun satte alt i gang. Hun gav mig selvtilliden. Allerede første gang vi mødtes, stod vi og sang sammen efter 10 minutter, hvilket jeg ikke fatter, hvordan det skete.

-Og jeg flippede ud over hans stemme… den er fantastisk, svarer Gaga, der ifølge hende selv, oplevede optagelserne som en ren kærlighedsfest.

-Jeg stolede på Bradley… hver dag. Ligesom der er en scene i filmen, hvor han siger til hende: ”alt du skal gøre, er at stole på mig,” lød det fra Gaga, der tydeligvis var meget rørt over publikums overvældende reaktioner.

Berømmelsens bagside
En af grundene til at filmen fungerer så godt, som den gør, er en flot balance mellem en solid kærlighedshistorie, et godt drama og op til flere engagerende musikscener med sange af oprigtig hit-kvalitet.

Cooper valgte meget tidligt, at sangene skulle synges live foran kameraet og foran et rigtigt publikum, når der var tale om koncertscener.

-Det skulle være på Lady Gagas niveau, fortalte Cooper, der fik lov til at filme de store koncertscener under pauserne i Willie Nelson og Kris Kristoffersen-koncerter foran op til 80.000 mennesker.

Cooper fortsætter:
-Jeg anede ikke, hvor hårdt det er. Det er én ting at synge i badet, men noget helt andet at synge foran 20.000 mennesker. Dine endorfiner stikker af, og ens vejrtrækning er det første der ryger. Så det gik jo ikke, men jeg havde heldigvis god tid til at træne, afslører skuespilleren.

Udover at være en romantisk film, handler filmen i den grad om to mennesker der kæmper med hver sine problemer. Den ene mangler selvtillid, mens den anden kæmper med berømmelsens bagsider. Gaga havde i den anledning noget at sige om filmens medmenneskelige tema.

-Berømmelse er unaturligt, og det ses i denne film med Jacks misbrug. Min karakter lider af en slags depression, hun tror ikke på sig selv. Vi skal guide kunstnere når de begynder at opnå berømmelse, for alt ændrer sig. Sandheden er, at folk tror, at vi ændrer os med berømmelsen, men det er ikke os, det er alle omkring os. Og hvis vi kunne være mere forsigtige med menneskeånden og lære folk om venlighed og medfølelse og hvordan man hjælper andre, det er vigtigt.

A Star is Born får dansk premiere den 6. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

daniel

Har nu prøvet at købe billetter de sidste par timer og det er ikke muligt

13 timer siden
Mads-Emil Weibull

Ja, denne film kommer bredt ud grundet det er Sony som er distributør.

18 timer siden
aliceuser/28923
aliceuser/28923

hvor svært kan det være at sende gavekort på bio-billet. I tjener jo på biografgængere over hele landet, når det kun er fortjeneste.

1 dag siden
Noobcake

det er hans double

1 uge siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

1 uge siden