Den skyldige skal dyste om en Oscar-nominering

Debutant er Danmarks store håb
Den skyldige
(© Nikolaj Møller / Nordisk Film)

Den skyldige er blevet valgt som Danmarks officielle kandidat til en Oscar-nominering til næste års uddeling. Det skriver Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

Thrilleren, der er Gustav Möllers spillefilmsdebut, er valgt fra en shortlist på i alt tre kandidater, som komitéen udpegede i august. De to øvrige titler i spil var Lykke-Per af Bille August og Vinterbrødre af Hlynur Pálmason.

Claus Ladegaard, direktør for Det Danske Filminstitut og formand for komitéen, udtaler om valget af 'Den skyldige':

- Med sin enkle, stramt komponerede historie har Gustav Möllers 'Den skyldige' potentiale til at stå frem i mængden, og det har den allerede bevist. De internationale kritikere har taget godt imod filmen som en original fusion mellem kammerspil og thriller, der holder publikum fanget både med sine overrumplende plottvist og nærgående realisme.

- Filmen havde premiere på Sundance Filmfestivalen i januar, hvor den vandt Publikumsprisen. Siden har den i USA haft et markant festivalliv, der fortsætter her i efteråret, hvor filmen også får biografpremiere i oktober.

Hør også: Podcast #3: Thrilleren Den skyldige og danske krimifilm gennem tiden inkl. interview med Gustav Möller.

Hvilke fem film, der bliver nomineret i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film, offentliggøres tirsdag den 22. januar 2019.

Oscar-uddelingen finder sted søndag den 24. februar 2019.