Vinderne af Svend-prisen 2018

Danmarks største publikumspris
Billede
(© kino.dk)

Årets Svend-priser er blevet uddelt, og vinderen af hovedprisen som Årets danske film blev Så længe jeg lever om John Mogensens turbulente liv og karriere.

Samtidig modtog Rasmus Bjerg prisen som Årets mandlige skuespiller for sit portræt af John Mogensen, og Bodil Jørgensen blev tildelt prisen for sin præstation i Erik Clausens Aldrig mere i morgen.

Vanen tro er det publikum selv, der bestemmer vinderne, og det er sket gennem en afstemning her på kino.dk og TV2. Og netop publikums indflydelse var det, Rasmus Bjerg lagde vægt på i sin tale:

- Det her er den allerbedste pris, jeg kan vinde. Det er jer publikum, der har givet mig den. Jeg er meget taknemmelig, sagde Bjerg fra scenen.

Arrangementet fandt sted i Svendborg, og aftenens vært var en veloplagt Peter Frödin, der blev flankeret af prisuddelingens måske mest imponerende hold af presenters nogensinde.

Således var både Martin Brygmann, Paprika Steen, Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Mia Lyhne og Ditte & Louise blandt de, der skulle overræke priser (se alle gæsterne på den røde løber på vores instagram eller nederst her).

Udover priserne til 'Så længe jeg lever' og 'Aldrig mere i morgen', kunne animationsfilmen Hodja fra Pjort se sig hædret som Årets danske børnefilm, ligesom juryens specialpris, Årets håb, gik til instruktøren Mehdi Avaz for Mens vi lever.

Aftenens mest røernde øjeblik kom, da Ghita Nørby skulle modtage Hædersprisen til flere minutters klapsalver og en tydeligt bevæget Nikolaj Lie Kaas, som overrakte den levende legende sin velfortjente pris.

Svend-priserne 2018:

Årets danske film
Så længe jeg lever

Årets danske børnefilm
Hodja fra Pjort

Årets udenlandske film
Dunkirk

Årets udenlandske børnefilm
Coco

Årets kvindelige skuespiller
Bodil Jørgensen (Aldrig mere i morgen)

Årets mandlige skuespiller
Rasmus Bjerg (Så længe jeg lever)

Årets håb - Juryens specialpris
Instruktør Mehdi Avaz

Årets danske dramaserie
Badehotellet - sæson 5

Årets danske skuespiller i en dramaserie
Lars Mikkelsen (Herrens veje)

Hædersprisen
Ghita Nørby

 

 

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk) den 29. Aug, 2018 kl. 9.54 PDT