Ugens premierefilm

Få overblikket her
Billede
(© Book Club/Nordisk Film)

Premierefilmene i denne uge byder på moden kærlighed, Joaquin Phoenix og verdens største haj i nærkamp med Jason Statham.

Klik på titlerne for at læse mere og bestille billetter.


The Meg
Et dybhavs-observationsfartøj bliver voldsomt beskadiget i Stillehavet efter et sammenstød med den over 20 meter lang monsterhaj, kendt som Megalodon, der ifølge videnskaben burde have været uddødt i millioner af år. Da besætningen er i livsfare, sendes dybhavs- og redningseksperten Jonas Taylor (Jason Statham) ud for at redde mandskabet. Taylor har tidligere mødt det rædselsvækkende monster, men nu tvinges han til at konfrontere fortidens spøgelser og sætte sit liv på spil mod et af de største og farligste rovdyr.


Book Club
Komedien 'Book Club' handler om fire modne veninder, der har kendt hinanden i over 30 år. Kvinderne lever vidt forskellige liv. Vivian er en travl forretningskvinde, der kun nyder uforpligtende forhold, Diane er blevet enke, Sharon er stadig ikke kommet videre fra sin skilsmisse, og Carols ægteskab er i krise. Veninderne holder dog kontakten ved lige via en månedlig bogklub, og da E.L. James' erotiske bestseller Fifty Shades of Grey kommer på banen, sætter romanens frække indhold venindernes egne romantiske situation på dagsordenen. 


Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
Da satiretegneren John Callahan (Joaquin Phoenix) bliver lammet og ender i kørestol må han revurdere hele sit liv. Før ulykken var den unge John dybt alkoholiseret, men med tabet af sin førlighed, må han træffe nye beslutninger om, hvad han vil med sit liv. Da alt står værst til, opdager John, at han kan lave satiretegninger med en sort humoristisk vinkel på livets mange rådne situationer. Snart er John på vej til et nyt og bedre liv.


Sweet Country
Western-krimien foregår i 1920ernes Australien, der er præget af lovløshed. Ligesom USA i 1800-tallet er den støvede nybyggertid præget af racisme mellem den tilflyttede, britiske kolonimagt og det oprindelige folk, aboriginerne. Da aboriginer-landmanden Sam Kelly skyder en hvid mand i selvforsvar, flygter han og hustruen fra en gruppe ordenshåndhævere, der tror, at gerningen var overlagt. 'Sweet Country' vandt juryens specialpris på filmfestivalen i Venedig og har fået strålende anmeldelser i udlandet. 

Lykkelænder
I den danske dokumentarfilm møder vi grønlandske borgere i scener og situationer, hvor de tackler fordommene og klichéerne om sig selv. Filmens sammenkog af klassisk og eksperimenterende dokumentarisme giver et pust til debatten om Grønlands og Danmarks mangeårige forhold. Det er ikke mindst relevant i en tid, hvor grønlandsk selvstændighed præger mediebilledet.