Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar får en ”bedste populære film” kategori

Oscar får en ”bedste populære film” kategori

Filmuddelingen ændres radikalt for at få publikum med igen

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Hvis det virker desperat, så er det nok fordi, det ER desperat. Oscar-uddelingen, som jo er den mest prestigefyldte af slagsen, har meldt et par store ændringer ud for at imødekomme (eller genvinde) publikum.

Bestyrelsen hos Academy of Motion Picture Arts and Sciences har valgt, at næste udsendelse kun må vare tre timer, samt at de mindre sexede kategorier ikke vil blive vist i showet, men i stedet under reklamepauserne. Oveni dette har de truffet en radikal beslutning og tilføjet en helt ny top-kategori, nemlig “outstanding achievement in popular film”.

Kategorien skal hylde den slags film, som publikum faktisk ser, hvilket minder om andre prisuddelinger såsom MTV Movie Awards og People’s Choice Awards. Hvordan de specifikke kriterier for den nye pris lyder, vil akademiet melde ud senere.

Ændringen kommer i kølvandet på dette års show, der blev set af rekord få. En tendens der kun er gået en vej de sidste par år af forskellige årsager: Færre folk ser flow tv. De film, der nomineres, er ikke de film, som tiltrækker de største masser. Og sidst har showet bøvlet med alle mulige politiske kontroverser, hvilket har gjort Oscar-uddelingen til mere brancheplatform end underholdning.

Akademiet forsøgte faktisk allerede tilbage i 2009 at omfavne de mere populære film, efter fadæsen med The Dark Knight, der i 2008 ikke fik den fortjente kærlighed. Resultatet var et skift fra de klassiske 5 til 8-10 nominerede i kategorien Bedste film. Listen blev dog aldrig inkluderende nok, men indeholder år efter år en del film, som publikum (desværre) ikke kender.

I nutidens filmlandskab produceres der nærmest kun to slags film. Gigantiske popcorn-film og små indiefilm. Den publikumsvenlige mellemvare, som normalt er den klassiske Oscar-film, er blevet så sjældne (eller lanceres direkte på Netflix), at smallere og smallere titler har sneget sig ind i kapløbet.

Inkluderingen af ”kvalitetsfilmene” stopper ikke med de nye regler, men til gengæld får publikum en helt ny popcorns-kategori at se frem til, og derved er der åbnet op for elskede film som Black Panther, Avengers: Infinity War og Deadpool 2.

Hvad siger I til ændringen?

Næste Oscar-uddeling finder sted natten mellem søndag den 24. februar og mandag den 25. februar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Holmuser/812292

De store kommercielle blockbustere lever om nogen det fede liv i biograferne - også selvom de har et andet sigte end eksempelvis en lille tosset kunstfilm, så har de samme eksistensberettigelse ...

Som forbruger er det bare rart, at der er et ordentligt udbud af film i biografen, og så er der ikke noget galt i at hædre en buldrende film, der kun arbejder med ét mål for øje: at underholde. Det kan jo være ganske fornøjeligt i sig selv.

Yasmin

Jeg har egentlig fuld forståelse for at man laver den populære kategori. Dermed ikke sagt at jeg synes den burde være der. Tiltrods for at jeg ikke synes kategorien egentlig høre hjemme der så har jeg forståelse for at den måske kan trække flere folk til. Hvad jeg ikke føler jeg kan acceptere er det med at gøre showet kortere ved at fjerne kategorier, som defineres som mindre "sexede". Vi ved alle at de kategorier der bliver fjernet er folk der gør film til hvad de er og jeg bryder mig derfor bestemt ikke om måden det bliver gjort på. Jeg tror personligt på at der er mange ting der kunne gøres for at markedsføre det bedre på og dette er er ikke det.

Antaeus

Kinos afstemninger viser krystal klart at de bedste film for brugerne ikke er oscar vinderne, men derimod de store blockbusters. Så det er i hvert fald et tiltag, der prøver at tilgodese de almindelige forbrugere.

Personligt gider jeg ikke se film, der for mig er ligegyldige vinde priser. Så det er fint, at filmene og vinderne bliver mere vedkommende.

Det er dog fint at der bliver gjort opmærksom på nogle mere smalle film som er gode og man derved kan få inspiration til at se dem.

Michael

Er der virkelig nogen herinde, der ikke ser Oscar showet som nu vil se det pga de ændringer?

En Oscar for den mest populære film, synes jeg ikke passer ind i den stil eller hvad en Oscar burde repræsenter. Har Oscar fået inspirationen fra MTV awards eller er det et kikset forsøg på at være ung med de unge. Det kan også virke som en trøste præmie så fx Black Panther holdet/fansene ikke føler sig snydt, hvis den skulle blive nomineret til 4-5 priser men heldigvis vinder "Mest populære film". Og hvad bliver det næste? Mest populære skuespiller/skuespillerinde.

At gøre showet kortere, håber jeg ikke påvirker hyldester og sjove indslag. Tror desværre også der er større chancer for fejl og forvirring hvis de hele tiden skal se på klokken. Det eneste de mangler at tilføje er en kæmpe støvle der kommer ind fra højre som en Monty Python sketch og sparker vinderen/vinderne ned på plads hvis de ikke holder tiden, ellers laver de bare vandscooter tricket igen, som var sjov, men man vil også genre høre hvad de har på hjertet.

Må indrømme de seneste par år har jeg ikke set Oscar showet direkte og når jeg ser et sammenklip af showet, er jeg glad for at jeg fik en god nats søvn istedet, hvilket jeg nok også gør fremover. Synes de skal se tilbage og tænke over hvad en Oscar er og hvad showet skal være, istedet for det skal virke som en genindspilning af sidste års show hele tiden. Slip værten løs istedet for at kontrollere hvad de siger og gør.

Lassicuser/582638

Jeg ved ikke rigtigt... På den ene side er det godt at se at akadamiet er villige til at tilpasse sig det moderne filmlandskab, men på den anden side er det vel ikke det Oscaruddelingen handler om? Jeg elsker film som Deadpool og Infinity War - det er nogle af mine ynglingsfilm. Men fortjener de Oscars? Nej sgu. Jeg synes det er ok at store blockbusters traditionelt ikke er med i Oscarløbet, fordi det gør det til noget helt særligt når film som The Dark Knight alligevel formår at klemme sig igennem nåleøjet.

Jeg ved ikke... "Oustanding achievement in popular film" lyder bare som en pris man giver til den film der har solgt flest biografbilletter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

4 timer siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

10 timer siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

10 timer siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

11 timer siden

Aktive debatter