Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: 14 danske film på vej i 2019

Guide: 14 danske film på vej i 2019

Der er nok at glæde sig til...

Stem op!
39
Stem ned!
0
(reset)

2019 lader til at blive et spændende år for dansk film. Vi giver en guide over 14 kommende titler, der har premiere til næste år, men det er ikke en fuldkommen liste, da der kan forekomme ændringer og forhåbentlig tilføjelser.

Før frosten - 10/1 2019
Periodedramaet er instrueret af Michael Noer med Jesper Christensen og handler om bonden Jens, der står overfor et svært valg. Det er det 19. århundrede og endnu engang varsler der en hård vinter, der gør det svært for Jens, at få det til at løbe rundt. Hans eneste chance for at sørge for hans families overlevelse, er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård.

Skammerens datter 2: Slangens gave - 7/2 2019
Fantasy-filmen 'Skammerens datter 2: Slangens gave' er efterfølgeren til Skammerens datter fra 2015. Filmatiseringen er baseret på det tredje bind i bogserien 'Skammerens børn', skrevet af Lene Kaaberbøl, som følger Dina, der er på flugt sammen med sin mor fra Sortemesteren Sezuan. Søren Malling, Allan Hyde og Jakob Oftebro er på rollelisten og filmen instrueres af Ask Hasselbalch.

Mødregruppen - 7/2 2019
I den danske komedie bliver en nybagt mor nødt til at flytte tilbage til sin hjemby, efter hun finder ud af, at hendes mand har haft en affære. Hun kommer med i en mødregruppe, som er med til at støtte hende i kampen grød, gylp, gæld og trusler fra hendes ægtefælle. Danica Curcic og Marijana Jankovic ses på rollelisten.

Jagtsæson - 3/3 2019
Komedien 'Jagtsæson' er instrueret af Tilde Harkamp, som står tidligere bag børnefilmen Iqbal & den hemmelige opskrift. Rollelisten består bl.a. af Anders W. Berthelsen og Stephania Potalivo, der har spillet overfor hinanden i Klassefesten 3: Dåben.

Dronningen - 28/3 2019
Filmen handler om Anne, spillet af Trine Dyrholm, der er på toppen af sin karriere og har en dejlig familie med ægtemanden Peter og deres to døtre. Men da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn, tvinges hun nærmere mod et umuligt valg.

SE OGSÅ - Guide: 21 fortsættelser i 2019

Hacker - 28/3 2019
Børnefilmen 'Hacker' handler om den 13-årige hacker Benjamins jagt efter sin forsvundne mor, hvilket fører ham ud i en nervepirrende omgang katten-efter-musen med Forsvarets Efterretningstjeneste. De to hovedroller spilles af henholdsvis Voice Junior-deltageren Rumle Kærså og Josephine Chavarria Højbjerg, der spillede hovedrollen i julekalenderen 'Tinkas Juleeventyr'

Danmarks sønner - 11/4 2019
I den politiske thriller 'Danmarks sønner' nærmer vi os årsdagen for et stort bombeangreb i København. Den yderste højrefløj er blevet dominerende og radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Den 19-årige Zakaria bevæger sig ud på et radikalt og farligt spor, hvor han møder Malik, som bærer på en livsfarlig hemmelighed. Det er instruktørens spillefilmsdebut.

Til vi falder - 25/4 2019
Dramaet 'Til vi falder' handler om to forældre, der mister deres barn i en ulykke. Instruktøren står tidligere bag I dine hænder, og Dar Salim spiller den sørgende far.


De frivillige - 13/6 2019
Jacob LohmannAnders Matthesen og Søren Malling er på rollelisten og følger finansmanden Markus, der er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald vælger Markus at gå i frivillig isolation. I denne afdeling findes et fængselskor, hvor den indsatte Niels er selvudnævnt leder. Markus beslutter sig for at blive en del af koret, og der går ikke længe, før han forsøger at få en plads i toppen af hierarkiet.

SE OGSÅ - Guide: 20 kommende gyserfilm

Kød og blod - 22/8 2019
En ung pige ved navn Ida mister sin mor i en bilulykke. Ida placeres hos sin tante og sine voksne fætre, og det nye hjem er fyldt med kærlighed, men i kraft af familiens kriminelle levevej, bliver det efterhånden sværere for pigen at adskille vold og kærlighed. Dramaet er Sidse Babett Knudsens første danske film siden Kapgang i 2014 (udover stemmepræstationen i Vitello).


Undtagelsen - 29/8 2019
Filmen er baseret på Christian Jungersens bestseller med Sidse Babett Knudsen og Amanda Collin. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, går det op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab har bragt dem i livsfare.

Ser du månen, Daniel - 19/9 2019
Nu kommer filmatiseringen af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i over et år. Fortællingen vil fokusere på Daniels kamp for at overleve. Dramaet skal instrueres af makkerparret Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen skal spilles af Esben Smed.

SE OGSÅ - Guide: kommende superhelte-film

Valhalla - 10/10 2019
'Valhalla' er instrueret af Fenar Ahmad, der instruede Underverden, og rollelisten består bl.a. af Roland Møller, der skal spille Thor. Filmen er baseret på den populære tegneserie af samme navn fra 1979, og i 1986 blev den omdannet til en tegnefilm.

Familien jul 3 - 14/11 2019
Julefilmen er en efterfølger til Familien Jul - I nissernes land om nissen Pixy, hans ven Hugo og resten af familie.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martin

Fantastisk med den mængde danske film i biografen. :)

Personligt ser jeg frem til 'Dronningen'. Og selvom 'Hacker' lyder en smule overfladisk, så synes jeg, at beskrivelsen lægger op til noget spændende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shellie

venter stadig på at den kommer!

2 timer siden
Lars

Jeg har glædet mig til denne film utroligt længe. Især efter at have set serien Entourage for 3.

2 dage siden
Kim
Kim

Det er der råd for

3 dage siden
Kim
Kim

Amerikanere er ikke så meget for film på et fremmed sprog. Så de laver ofte amrikaniseret udgaver af bl.a danske gode film.

3 dage siden
Antaeus

Det er kun Star Wars jeg med sikkerhed skal se, jeg er ikke umiddelbart faldet for nogle af de andre efter de korte præsentationer herover.

4 dage siden

Aktive debatter