Streep, Stone & Lady Bird-holdet samles i klassiker

Ny filmatisering af Little Women på vej
Billede
(© UIP/Nordisk Film/UIP)

Louisa May Alcotts klassiske roman 'Litlle Women' (Pigebørn) er på vej til at få endnu en stjernespækket filmatisering.

Ingen ringere end Meryl Streep, Emma Stone, Saoirse Ronan, Florence Pugh og Timotheé Chalamet er på tale til at medvirke i dramaet, der tilmed skal instrueres af Greta Gerwig. Dette meddeler Variety.

Sony Pictures står bag Gerwigs opfølger til hendes Oscar-nominerede og Golden Globe-vindende debutfilm, Lady Bird, der for en tid var den bedst anmeldte film på Rotten Tomatoes nogensinde.

Alcotts bog er fra 1869 og er allerede blevet filmatiseret seks gange (senest i 94). Kort fortalt handler den om de fire March-søstre, Meg, Jo, Beth og Amy, og deres opvækst, og romanen præsenterede dengang en helt ny sammenblanding af børnelitteratur og de mere romantiske, modne genrer.

Læs også: 1/2 års status - de 10 bedste film i 2018

Saoirse Ronan skal spille "hovedrollen" som den kløgtige Jo, mens Stone er Meg, Pugh er Amy, og Streep selvfølgelig er husets matriark. Chalamet skal således give romantisk modspil som Laurie, mens den sidste store rolle som Beth er ved t blive fundet via auditions overfor Stone.

Med andre ord: Sony har yderst stærke kort på hånden, hvis Lady Bird-trioen (Gerwig, Ronan, Chalamet) og de to Oscar-vindere bliver hyret.

Little Women afventer en premieredato.