Cookie- og Privatlivspolitik
Skal vrede Star Wars-fans lige slappe lidt af?

Skal vrede Star Wars-fans lige slappe lidt af?

Instruktører går til modangreb…

Stem op!
40
Stem ned!
0
(reset)

Selvom det er mere end halvt år siden, at Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi fløj ind i biograferne, er det stadig en film, der deler vandene og fortsat skaber debat blandt fans af det populære univers. Særligt de mange vrede fans har fyldt på de sociale medier.

Der blev i sin tid bl.a. oprettet en online-underskriftindsamling, der skulle sendes til The Walt Disney Company i håb om, at de ville fjerne ’The Last Jedi’ helt fra rumsagaen. Således var ordene bl.a.:

- Episode VIII er en tragedie. Den ødelægger fuldstændigt Luke Skywalker og jediernes arv. Den ødelægger selve grunden til at de fleste af os fans holder af Star Wars.

At internettet er fyldt med vrede fans og ubehagelige trolls har skuespillerinden Kelly Marie Tran også mærket, da hendes Instagram-profil blev fyldt med både hadske, sexistiske og racistiske kommentarer efter hendes rolle som Rose Tico i 'The Last Jedi'. Mens også både Daisy ’Rey’ Ridley og selveste Mark ’Luke Skywalker’ Hamill har været udsat for internettets vrede.
Det er dog ikke første gang, at medvirkende i Star Wars-franchisen har fået hadet fra vrede fans at mærke. For nylig kunne man nemlig læse, at Ahmed Best, der spiller Jar Jar Binks i prequel-trilogien, nær var drevet til selvmord grundet det had, han modtog efter at have spillet den forhadte karakter.

Guardians of the Galaxy-instruktøren James Gunn tweetede efterfølgende en artikel om historien med Ahmed Best og modtog her svar fra fans, der tweetede, at det ikke var Bests skyld, men derimod George Lucas’ for netop at skrive karakteren Jar Jar Binks i første omgang.

Gunn tweetede dette svar til sine følgere:

- Folk, der reagerer på dette indlæg med svaret, at ”Ja, det var ikke skuespillerens skyld! Det var forfatterens!”, misser pointen. Kritiser den. Had den. Men at spy had og galde på enkeltpersoner, der blot gør deres bedste for at fortælle en historie, selv hvis historien stinker, er lamt. Lad vær med at se den!

Og Gunn fortsatte:

- Star Wars (eller hvilken som helst anden film) er måske vigtig for dig, men den tilhører ikke dig. Hvis dit selvværd afhænger af, hvor god du synes den nuværende Star Wars er, eller at din barndom er ødelagt, fordi du ikke kan lide noget i en film, GÅ I TERAPI.Gunn er dog ikke den eneste instruktør, der har blandet sig i den nyligt opblussende ’The Last Jedi’-debat. James Mangold - instruktøren af Wolverine-filmen Logan – har nemlig også blandet sig på Twitter.

Mangold nøjes dog ikke med at bede fans om at slappe af, men advarer også imod, at denne fan-vrede kan føre til en fremtid, hvor de mere modige folk dropper at lave disse film:
 
- På nuværende tidspunkt, hvor det at arbejde med, skrive og instruere store franchises er blevet det følelsesmæssigt tyngede modsvar til at skrive et nyt kapitel i Bibelen (…), så vil mange mere modige filmskabere overlade disse film til sløsede folk og bestyrelser.En tredje instruktør, der er blevet blandet ind i debatten på Twitter, er Christopher McQuarrie, som bl.a. har instrueret Mission: Impossible – Rogue Nation samt den kommende Mission: Impossible – Fallout.

McQuarrie tweeter således, at han på trods af en livslang drøm om at instruere en Star Wars-film aldrig vil gøre dette grundet den betændte og vrede debat, som filmene har affødt.

Hvad siger I? Skal fans af Star Wars – og fans i det hele taget – tage lidt lettere på tingene, hvis der er en film eller karakter, de ikke kan lide?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mickey

Det er netop denne form for nedladende og ugidelige retorik som har været problemet fra starten af denne proces. Fansene kommer med kritik, men de bliver ikke hørt! Rian Jonhson lever i sin egen underlige virkelighed, og Kathleen Kennedy bruger hver eneste legelighed til at tale nedsættende om størstedelen ar Star Wars' fanbase, og dem som skal gå ind og se hendes film -"De usikre hvide mænd" som hun så tit siger.
Nu har de så lavet det første flop i Star Wars-historien, hvilket var følge af en fan-boykot. Men ikke engang derefter vil de indse deres fejl?! Så er man altså ikke kvalificeret til at viderefører arven fra Lucas. Man kan sige meget om Prequel-trilogien, men de føltes i det mindste som Star Wars (Episode 3 var fantastisk) og der var en respekt for universet, blandet med nytænkning, som Disney bare ikke har kunne forene på samme måde. Der var en følelse af, at alle de beslutninger som blev taget, blev taget i henhold til den historie der skulle fortælles. Men Disney lader til at bekymre sig mere om hvilke politiske budskaber de sender ud til børnefamilierne, og dette synes jeg Star Wars burde være hævet over :/

michael

slap lige lidt af til alle dem som heater over en film eller karkter husk på at alle film er lavet af en grund og det er underholdnig

magicthe

Hej Micheal

Jeg er enig med dig i, at Star Wars fansne i dette tilfælde skal slappe af. Alle film er dog ikke produceret til at være underholdningen, men mange er.

Film som disse film er produceret hovedsagligt til underholdning (og dermed tjene flere penge til studierne):
Star Wars filmene
Samtlige film af Marvel Studios
Titanic
E.T.
Saving Private Ryan
Django Unchained
Inception
The Matrix
Sinister
The Shawshank Redemption
The Wizard of Oz

Film som disse, er hovedsagligt produceret for at få seeren til at tænke eller er (hovedsagligt) instruktørens vision:
It Follows
Happy End
Den Skyldige
Rumrejsen år 2001
Godfather
Vertigo
Dr. Caligaris Cabinet
Only God Forgives

Kh. magicthe

Ann Heine

Godt,jeg fravalgte at se den !

Marathon Max

Jeg tror folk er overrasket over, at man har brugt SÅ mange penge og så meget tid på at komme op med en historie der er så tynd.
Der er virkelig nogle gode kvalificeret fortæller-folk med pengepungen i orden bag.

Utroligt at man så ikke rammer en fornemmelse af filmmagi. Det virker som om alle bare har skudt i tågen.

DET er chokerende...

Antaeus

Rian Johnson var skandaløs for Star Wars.
Det er ikke mærkeligt at der har været reaktioner. Personligt gad jeg godt se en ny udgave af hans mindre heldige episode og skrev også under. Vel vidende at det aldrig ville ske, men det skal markeres at teamet og han har gjort det mindre godt.

At han så står fast og gør halvdelen af fansene til problemet siger mere om hans problem, som han bare ikke vil indrømme. Men han er vel kun interesseret i at beholde hans fede tjans, den kommende trilogi. Med det skidt han har lavet burde han være taget af på stedet.

Mickey

For selvom Rian Johnson lavede det markværk, så var det Kathleen Kennedy's agenda som ødelagde alting. Hun har været samlingspunktet gennem alle de her forfærdelige film, og har givet grønt lys til at ødelægge Star Wars. Hun burde sparkes ud med Rian :/

DJN

Han skulle ikke have været fyret, og som jeg skrev til dig for længe siden, da du dengang sagde, at du havde skrevet under, så er du en del af problemet: nemlig det problem der er "alt skal gå efter mit hoved, ellers bliver jeg hysterisk og græder og hyler til jeg får min vilje".
TLJ havde måske sine fejl, som ALLE film har, men den er ikke det makværk som du og andre whiners gør den til.
I bliver simpelt hen nødt til at blive voksne, og bare indse, at det kun er en FILM og at den på ingen måde har indflydelse på verden, og den burde heller ikke have indflydelse på jeres daglige liv.
Det er simpelt hen røget så langt af sporet, at det er blevet fucking PINLIGT, p.gr.af folk som dig, at sige, at man er Star Wars fan.

Antaeus

Det jeg finder pinligt er din holdning. Hvor du opdigter hvordan folk er over en kam for herefter at kalde dem "fucking pinlige", "hysteriske" og "whiners".

Og dit sprog er direkte pinligt og er på teenager niveau.

DJN

ikke nær så pinligt som at skrive under på, at en film skal slettes fra canon, bare fordi den ikke lever op til mine fanfic-fantasier.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

En rigtig god og stor dansk skuespiller, som kunne spille rigtig mange forskellige roller.

En stor mand der er væk.

12 minutter siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

2 dage siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

3 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

4 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

5 dage siden

Aktive debatter