Sex, gys & "dårlig" filmsmag kan redde os fra Trumps Amerika

Nicolas Winding Refn har noget på hjerte
Billede
(© SCANBOX)

Den danske instruktør Nicolas Winding Refn har aldrig været bleg for at sige sin mening til pressen, og nu har filmskaberen skrevet et indlæg i The Guardian, som revser Donald Trumps styre og anmoder filmskabere og filmkonsumenter til at gøre noget ved det… ved at se B-film!

- Det er en skræmmende tid at være i live på. De sidste seks måneder har jeg filmet i Amerika, og det virker mere og mere klart, at vi nu lever i et dystopisk reality tv-program, skriver Refn bl.a.

Så hvad kan vi, der lever og ånder gennem filmmediet, gøre ved det?

Ifølge instruktøren bør vi undgå at finde trøst i den hyggelige nostalgi i bedste Make-America-Great-Again-stil. I stedet anbefaler Refn, at vi kaster os ud i de grænseoverskridende oplevelser, finder stimuli i den såkaldte dårlige smag og opnår indre ro fra det vanvittige kaos.

- Fra jordskælv kommer muligheder. Vi har brug for at blive skubbet ud af vores komfortzoner - af vores selvtilfredshed, og for de fleste af os i Vesten, vores nemme liv, skriver Refn. 

Læs hele indlægget i The Guardian

I virkeligheden er indlægget jo en let skjult reklame for danskerens nye site ByNWR, hvor man kan streame gamle, oversete B-film af den mest underlødige skuffe (og ja, det er en god ting!).

- De seneste år har jeg købt og restaureret en masse gamle film som en hobby. Jeg spekulerede på, hvad jeg skulle gøre med dem. Så indså jeg, at jeg kunne dele dem gratis, så jeg startede et site, hvor de kunne blive streamet. Der er ingen bagtanker, du bliver ikke solgt nok. Tag imod det eller lad vær! Lyder budskabbet.

Nicolas Winding Refn er i gang med at optage Amazon-serien ‘Too Old to Die Young’.