Heksene genindspilles af manden bag Tilbage til fremtiden

Ny familiegyser på vej
Billede
(© Warner Bros)

Ifølge Variety er en af de mest troværdige nulevende instruktører, Robert Zemeckis, godt på vej til at skulle instruere en genindspilning af The Witches (på dansk ’Heksene’).

Familiegyseren fra 1990 handler om en ung dreng, der tilfældigvis afslører en hemmelig hekseorden under en omfattende heksekongres. Nu er det op til drengen at stoppe de ondskabsfulde kvinder, før deres onde plan om at forvandle alle børn til mus ved hjælp af en trylledrik, går i opfyldelse.   

Zemeckis, der har familievenlig erfaring fra film som Back to the Future og Who framed Roger Rabbit skal også skrive manuskriptet, mens Alfonso Cuaron og Guillermo del Toro producerer for Warner Bros.

Historien bygger på en klassisk børnebog af britiske Roald Dahl, og den nye film vil eftersigende være mere tro mod forlægget end 90’er-versionen.  

Personligt elskede jeg filmen i mine yngre år. Den var ikke på niveau med Labyrinten, men Jim Hensons fantastiske special effekter og instruktøren Nicolas Roegs dystre præg, gjorde ’Heksene’ til en både eventyrlig og skræmmende oplevelse.

Især Anjelica Huston i rollen som den såkaldte Grand High Witch af nærmest Ku Klux Klan-lignende dimensioner er mindeværdig, og man kan håbe, at den kommende filmatisering kan få fingrene i en skuespillerinde i samme vægtklasse. Nicole Kidman?

Hvornår ’The Witches’ udkommer, melder variety intet om, men vi kan jo bruge den søde ventetid til et gensyn med den gamle - eller i det mindste bare traileren: