Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor gik jeg fra at være en filmseer til en filmnørd

Derfor gik jeg fra at være en filmseer til en filmnørd

10 spørgsmål til månedens bruger Christian

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

På Kino.dk vil vi gerne fremhæve de faste brugere, der er med til at skabe liv på sitet og de mange filmelskere, som vi skriver til hver dag. 

Vi har derfor sendt denne måneds bruger, Christian Aebischer, en række spørgsmål om alt fra hans ”guilty pleasures’ til hvilken karakter han ser sig selv som. 

Christian Aebischer

Hvad er din all time favoritfilm?
At pege på én film som sin all time favoritfilm er en næsten uoverkommelig opgave, så jeg vil starte med at fremhæve tre.

Forrest Gump fordi historiefortællingen, Tom Hanks og essensen af filmen er helt igennem fantastisk fra start til slut. The Shining fordi stemningen i den film var så nervepirrende, selv i de helt afdæmpede scener og fordi den, i mine øjne, viser hvad en mesterinstruktør kan gøre med filmformatet.

Men den film jeg vil fremhæve som min all time favoritfilm, må i denne omgang være portrættet af John Nash i A Beautiful Mind fra 2001. Det var uden tvivl den film som startede det hele for mig – hvor jeg gik fra blot at være en ihærdig filmseer til en decideret filmnørd.

Den film har det hele. Historien, instruktørarbejdet, scoren og ikke mindst Russell Crowe og Jennifer Connelly i et samspil, som jeg mener bør fremhæves langt mere, når der ofte begås top ti lister over bedste filmpar. Historien om en privilegeret families succes, som stille og roligt bliver pillet fra hinanden, indtil den er på kanten af et komplet sammenbrud, bliver her skildret på en meget dyb og fantastisk charmerende facon.

Man følger i stor grad flere karakterers udvikling igennem filmen, og man kommer helt tæt på. Jeg synes særligt scenen (SPOILER ALERT), hvor det går op for Jennifer Connelly’s karakter Alicia, at hun ikke kan være tæt sammen med sin mand, på trods af at han ligger lige ved siden af, beskriver hvordan ultimativ desperation kan føles. En film der i sandhed fortjener alle sine Oscar-statuetter! Det er desuden et must for alle læsere af denne artikel at finde klippet på Youtube, hvor Russell Crowe vinder sin Oscar for Gladiator. Han er så meget ”in character” ift. John Nash, da han på dette tidspunkt er ved at indspille 'A Beautiful Mind' – enestående!

Hvilken film skammer du dig over, at du bare elsker?
Jeg skammer mig som sådan ikke over nogen film, men jeg kan godt mærke, at jeg engang i mellem har lidt svært ved at få andre med på samme entusiasme-niveau over Terminator 2: Judgment Day. Arnold! i sin absolutte prime og James Cameron som sætter scenen – whats not to like!? Den er for mig langt mere end et actionbrag, hvilket sikkert er der, hvor mange vil sætte denne film i bås og kalde den noget barnligt og overdrevet vås. Den holder 100% og nærmest endnu mere i dag, hvor Skynet om muligt kan blive en helt reel trussel for verdensfreden. Særligt stemningen, som bliver hjulpet godt på vej af Linda Hamiltons fortællerstemme, scoren af Brad Friedel og ikke mindst Sarah Conners dystopiske fremtidsdrømme, synes jeg, er ret enestående, hvilket jeg godt kan savne i film af nyere dato.

Har du en favoritgenre? Og hvorfor?
De senere år er jeg blevet særligt glad for science fiction-genren. Jeg tror, det hænger sammen med, at teknikken er blevet så veludviklet, at flere og flere gode instruktører vælger at kaste sig over genren, og at det rent faktisk ser ufatteligt realistisk ud. Science fiction har altid haft en særlig plads i mit filmhjerte, da fortællinger om det uvisse appellerer kraftigt til min nysgerrighed. Jeg gør ofte en dyd ud af at vide så lidt om science fiction film som muligt før en biograftur, da det at blive taget med på et virkeligt overraskende eventyr og blive blæst tilbage i sædet, virkelig er noget genren kan. Dette bekræfter desuden, i stor stil for mig, at streamingtjenester forhåbentligt aldrig kommer til at udrydde biografmediet. 

Hvilken film forbinder du med din barndom?
Som barn i 80’erne - 'Indiana Jones' uden tvivl! Den trilogi holder stadig så meget for mig også den dag i dag.

Hvad er din bedste biografoplevelse?
Jeg husker det stadig, som var det i går, at jeg var med min far inde på premieredatoen at se Alene Hjemme 2. Det var af utroligt mange årsager en god oplevelse. Af nyere oplevelser vil jeg nævne Interstellar i Imperial. En film der næsten ikke bør ses på andet end det helt store lærred. Den film har så mange elementer i sig og er i mine øjne et større mesterværk af Christopher Nolan end Batman-trilogien. Særligt det visuelle og scoren gør dette til en helt særlig oplevelse!

Hvilken filmkarakter vil du gerne være?
Peter Quill (Guardians of the Galaxy) eller Dr. Henry Jones (Indiana Jones). Begge antihelte med über coolness! I min optik (Hvis der absolut skal laves en reboot eller fortsættelse til Indiana Jones) er Chris Pratt et godt bud på en person, som tilnærmelsesvis kan bære stafetten videre…

Mest overvurderede film nogensinde?
Jeg husker, at der var ekstremt meget hype omkring Ocean's Eleven i sin tid – det kunne jeg ikke helt følge. Jeg synes, det er en film som prøver alt alt for meget!

Hvilken film er du flov over du ikke har set?
Det er decideret pinligt  - men Godfather 2 har jeg aldrig fået set færdig. Det SKAL ske i 2018!

Hvad er din stambiograf?
Uden tvivl Nordisk Film Biografer Imperial! Jeg synes det er ret fantastisk at den kun har én sal, og jeg får følelsen af, at det er mere end ”bare” en film jeg skal ind at se.

Hvilke 3 film ser du mest frem til i 2018?
Venom – Tom Hardy kan kun være god i denne film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Julius

Hvor lidt Oscars end siger mig, er det meget dejligt at se en film som Roma få noget anerkendelse.

7 minutter siden
Simon

1. Avengers 4: End Game
2. Once Upon a Time in Hollywood
3. Star wars IX
4. Toy Story 4
5. Detective pikachu

1 time siden
Rasmus/Musen

Jeg har også allerede(næsten) fået "Catchy song" på min hjerne!

6 timer siden
Rasmus/Musen

Flot med så mange solgte billetter og flere rekorder slået på mindre end en måned!

6 timer siden
Aske

1. Once upon a time in Hollywood
2. Gemini Man
3. Jojo Rabbit
4. Bergman Island
5. Knives Out

22 timer siden

Aktive debatter