Cookie- og Privatlivspolitik
Bedste film 1996: Independence Day

Bedste film 1996: Independence Day

Science fiction-filmen sejrede

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Roland Emmerichs popcorn-venlige film, Independence Day, hvor Will Smith, Jeff Goldblum og Bill Pullman redder kloden fra invaderende rumvæsner er, ifølge jer, intet mindre end årets bedste film fra 1996.

Med 26% af stemmerne var det dog ikke en jordskredssejr, som vi har set det før med bl.a. Indiana Jones (1981), der løb med hele 53%, og Back to the Future (1985), som tog 58% af stemmerne. Den jævne procentfordeling afspejler et år kendetegnet af flere yderst elskværdige film, hvor den helt store stemmesluger måske mangler på vores udvalgte liste.

De meget forskellige film, Fargo, Scream og The English Patient løb med de andre topplaceringer, og eftersom de alle har levet videre end 90erne, giver det jo fin mening.

Trainspotting og Mission: Impossible tog lige akkurat højere placeringer end Romeo + Julie, Pusher og Jerry Maguire - men fordelingen var jo som bekendt spredt ud med rund hånd i dette år.

At Mike Leighs fremragende Cannes-vinder ‘Secret & Lies’ lander på den absolut laveste plads med 1%, er lidt ærgerligt, men hey man får jo kun en sølle stemme i denne leg.

Vinderen af lodtrækningen har fået direkte besked via mail. 

Resultat:
1. Independence Day (26 %)
2. Fargo (13 %)
3. Scream (11 %)
4. The English Patient (10 %)
5. Trainspotting (9 %)
6. Mission: Impossible (9 %)
7. Romeo + Julie (8 %)
8. Pusher (7 %)
9. Jerry Maguire (
5 %)
10.
Secrets & Lies (1 %)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johnnyuser/335920

MEN INDEPENDENCE DAY?!?!?!?. seriøst???

magicthe

Hej Johnny

Jeg er 100% enig med dig. Godt nok har jeg ikke set Independence Day, jeg har dog snakket med nogle som har. Filmen er, så vidt jeg har forstået, kun underholdning, uden nogen synderlig vilje til at ville mere en det.
Desværre, er det netop det, som alle Kinos brugere vægter højerst.
Personlig, syntes jeg "Breaking the Waves" skulle have vundet. Desværre var den ikke udtaget til afstemning, hvilket jeg ikke forstår.

vh. magicthe.

Camie

Og er det ikke lige præcis hvad man burde forvente af en film? Jeg synes personligt at film netop er fantastisk underholdende. Især fordi man (næsten) altid kan finde en film, som passer til ens aktuelle sindsstemning. Den ene dag kan det være "Independence Day", den næste "Breaking the Waves".

Hvad er der i vejen med at en film "bare" er underholdende? Er det ikke for at blive underholdt at vi går i biografen? Men hvis jeg er i humør til at se et stort episk drama, så ser jeg da ikke "The Expendables". Og omvendt hvis jeg trænger til lidt tyggegummi for øjnene, så vælger jeg nok ikke en film jeg skal gå og fundere over den næste uges tid.

Hvis afstemningen her udelukkende skulle afgøres ud fra "filmkenderes" anerkendelser, kunne man jo bare rangere dem efter antal vundne priser.

Efter min mening er det fedt at folk her stemmer ud fra deres egne kriterier for hvad den bedste film skal indeholde, og mig bekendt er det ikke dikteret nogen steder hvordan man skal bedømme filmen inden man stemmer. Desværre er der her på sitet op til flere selvbestaltede "filmkendere", som gerne vil belære andre laverestående filmelskere om, hvad der er godt og især hvad der er skidt.

Og der ud over så udtaler du dig om en film, du ikke en gang har set. Hvor seriøst er det lige?

Antaeus

Ja Camie, det indlæg du kommenterer er jo ufrivilligt komisk og er netop det du beskriver fra "selvbestaltede filmkendere" som oven i købet ikke har set filmen, men som kan underkende Kinos medlemmers holdninger og som sagtens kan bedømme filmen da personen har "snakket med nogle" som har set den, hahahaha....... Og samtidig frasorteres films vigtigste egenskab som uvedkommende, nemlig det at underholde.

magicthe

Hej Camie

Jeg er faktisk enig i, hvad du skriver. Jeg har intet problem med, at folk stemmer på de film de bedst kan lide, ligesom jeg heller ikke har et problem med, at mange ser film for at blive underholdt. Inden jeg uddyber, vil jeg gerne fortæller, hvorfor jeg kan vide noget om "Independence Day" uden af have set den:

Helt generelt, så antager jeg at "Independence Day" er en Blockbuster film, fra studierne i Hollywood. Fordi filmen er produceret i Hollywood, giver det mig et generalliseret idé, hvad filmens handler om. Derfor vil regner jeg med, at filmen handler om en action-helt, der skal redde en verden i krig. Så er filmen vidst også klassificeret som Science-Fiction, og derfor kunne action-heltens fjender muligvis være aliens eller robotter (eller en tilsvarende skurk). Muligvis, søger action-helten også efter et særligt objekt i filmen, som kan redde jorden, fra disse aliens eller robotter. Der er muligvis også et side-plot, som er kærlighedshistorie.

Nu ved jeg ikke, hvor meget af dette som er korrekt, da jeg bevidst ikke ville se noget af filmen, inden jeg svarede dig.

For at uddybe, så ser også film afhængig af min sindstemning på dagen. Dette har jeg ligeledes ikke nogle problemer med at andre gør.

Så er det med film, som underholding. De fleste Blockbusters er fabriksproduceret i Hollywood. Dette betyder, at for mange "filmkendere" vil vil disse film være forudsigelige. Det burde være muligt at se, ift. ovenstående beskrivelse af "Independence Day". Samtidig, er filmene netop lettilgængeligt undeholdning. Budskaberne i disse film, er typisk også generalliseret, så alle vil kunne forstå dem. Derudover er billedsproget også simpelt, så alle vil kunne forstå scenernes handling, uden at være itvivl. Alt dette, har jeg intet problem, det er barer sådan filmene er produceret. Der findes selvfølgelig stadig både gode og dårlige Blockbusters, ligesom der findes og dårlige film i mange andre kategorier. Fordi blockbusters har en generalliseret budskab, simpelt billedsprog, og lettilgænglig handling, er de et afbræk fra den "triste" virkelighed. En virklighed, som Art-house filmen omfavner. (bl.a. Breaking the Waves)
Det, som jeg ønsker at fortælle andre om, er, at film er mere end underholdning. Netop Art-house filmene, stiller spørgsmålstegn ved visse ting i vores samfund eller vores egen etik og moral. Dette inkludere film som "Breaking the Waves", "Festen" (1998), "Taxi Driver" (1976) og mange andre. Det er disse film, som jeg bruger mest tid, fordi jeg bliver udfordret af se dem og deres billedsprog er gennemtænkt.

Camie, jeg håber dette var svar nok. Jeg villig til at fortsætte diskussionen, fordi jeg syntes du har nogle gode pointer.

Vh. Magicthe

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

1 dag siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

1 dag siden
Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

2 dage siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

1 uge siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden

Aktive debatter